Beharangozó 2019. szeptember 21., szombat

MK: Érd - DVTK 0-1 (0-0)

A DVTK jutott a Magyar Kupa legjobb 64 csapata közé, miután a 6. fordulóban győzött Érden. A DVTK végig támadott, azonban az első félidőben nem esett gól, majd a szünet után Florent Hasani találatával sikerült kiharcolni a továbbjutást.

MK: Érd - DVTK 0-1 (0-0)

Magyar Kupa 6. forduló

Érdi VSE - Diósgyőri VTK 0-1 (0-0)

Érd, Érdi VSE Sporttelep, 600 néző. Játékvezető: Horváth Tibor (Huszár Balázs, Tinnyei Zsolt).
Érd: Kertész - Pál Sz., Bozsoki, Csiszár, Németh G. - Koós, Kónya, Melczer - Kollega, Mojzer, Gera D. Vezetőedző: Limperger Zsolt.
DVTK: Danilović -  Polgár, Brković, Karan, Tamás M. - Iszlai, Márkvárt - Shestakov, Rui Pedro, Prosser - Hasani. Vezetőedző: Feczkó Tamás.

Csere: Shestakov helyett Ivanovski a 66., Rui Pedro helyett Szabó B. és Mojzer helyett Kalmár a 76., Hasani helyett Zsolnai és Koós helyett Pintér N. a 83. percben.
Sárga lap: Bozsoki a 40., Csiszár a 45+1.,  Kónya a 63., Márkvárt a 87., Pál Sz. a 90. percben.
Gólszerző: Hasani (0-1) a 72. percben.

Kulcspillanatok

72. perc: Ivanovski csapott legy passzra az ellenfél térfelén, a felezővonal közelében, elindult vele, majd a lesre játszó védők között kilépő Florent Hasani elé tálalt, aki nyugodtan a kapuba lőtt 17 méterről, 0-1 (Videó)


 

Edzői értékelések

Limperger Zsolt: - Azt kértem a csapattól, hogy ne törődjenek azzal, hogy az ellenfél az élvonalban szerepel, játsszák ugyanazt a játékot, amit az NB III.-ban szoktunk. Ez hellyel-közzel sikerült, mert ne felejtsük el, a DVTK az első keretével érkezett, hiába bíztunk a rotációban. Igaz, a mérkőzés után úgy gondolom, ha néhány helyen rotál a kollégám, akkor is ők jutottak volna tovább. Számomra az a legfontosabb, hogy végig volt tartásunk, az ellenfél vezető gólja után sem estünk szét, ezért gratulálok a fiúknak!
Feczkó Tamás: - A mérkőzés előtt is tudtuk, hogy egy nagyon szervezett és jól védekező csapat otthonába látogatunk. Úgy készültünk, mintha bajnoki mérkőzés lenne, amit nekünk kell irányítani. Magabiztosan jutottunk tovább, az eredmény nem tükrözi a játék képét. 
Az első félidőben lett volna lehetőségünk eldönteni a mérkőzést, de mivel ez nem sikerült, fontos volt, hogy türelmesek legyünk, mert tudtuk, hogy az utolsó 20 percre elfárad az ellenfél. Így is történt, és ekkor szereztük a gólunkat.
A továbbjutás mellett annak is örülök, hogy a győzelem egyáltalán nem forgott veszélyben, hiszen a hazaiaknak lehetőségük sem volt, de most már el kell kezdeni gólokat is lőni. Az NB I.-ben nem lesz minden mérkőzésen 3-4 ziccerünk, ezért jobb százalékban kell értékesíteni azokat.
Nagyon jó érzés, és ezúton is köszönjük, hogy egy NB III.-as csapat elleni kupamérkőzésre is ennyi szurkoló elkísért minket!