- Gratulálok a diákoknak az elért eredményekhez és szeretném megköszönni a tanároknak az áldozatos munkát a felkészítésben - kezdte Sántha Gergely, a DVTK és az Észak-magyarországi Tehetségekért Alapítvány kuratóriumának elnöke. - Roppant nagy örömmel tölt el, hogy a BorsodChem, mint a régió egyik legnagyobb vállalata a program mellé állt. Ennek két oka is van. Az első az, hogy a vállalat imidzse az ösztöndíjprogramunkét is erősíti, illetve a gyakorlati hasznosság szempontjából reméljük, hogy minél több diák fog a BorsodChemnél dolgozni a jövőben. Ez a mi, mint régiós multisportklub részünkről egy szerelemprojekt. Szeretnénk azt is megmutatni, hogy a sporton kívül az élet más területén is tudjuk támogatni ezt a várost és régiót. Ameddig itt leszünk mindenképp fent szeretnénk tartani ezt a programot.

- Mi egy tanuló éven vagyunk túl - vette át a szót Varga Béla, az ösztöndíjprogram névadó támogatójának, a BorsodChem Zrt-nek a HR és Kommunikációs Igazgatója. - Ez az első év, amikor a DVTK-val karöltve Miskolc város legkiválóbb gimnáziumainak legkiválóbb tanulóit támogathattuk. A visszajelzések azt igazolják, hogy működik közöttünk a kémia. Tudjuk, hogy mennyi munka és lemondás van a diákok eredményei mögött, amiket mi is figyelemmel követtünk. Gratulálok ezekhez minden ebben résztvevőnek, és hasonlóan eredményes sikerekben gazdag közösen megélt periódusokat kívánok a jövőben.

 

- Három érzés kavarog bennem, az öröm a megtiszteltetés és némi büszkeség - egészítette ki Veres Pál, Miskolc MJV polgármestere. - Bizakodok abban, hogy elég sokan lesznek közületek olyanok, akik a Miskolci Egyetemen folytatjátok tanulmányaitokat és itt, a városban fogjátok elkezdeni a felnőtt életeteket. Nagy megtiszteltetésnek érzem, hogy korábban lehettem ennek a programnak az egyik koordinátora. A Barcelona jelmondata, miszerint több, mint egy klub vallom, hogy nagyon igaz a Diósgyőrre. Ez egy olyan identitást ad Miskolc városának, ami minden ember lelkében ott van. Örülök annak, hogy a sportegyesület működtetésén túl egy fantasztikus programot hoztak létre és hogy a szellemi tehetséggondozásban is szerepet vállalnak. Ilyen példa jó lenne, ha sok követőre találna az országban, hiszen ilyen sehol nincs Magyarországon, de még Európában is a párját ritkítja.

- Örülök, hogy többen vagyunk az idén, mint tavaly - fűzte hozzá dr. Kiss János, országgyűlési képviselő. - Ez egy nagyon jó jel. A visszatalálásnak az útja azok felé a tudományágak felé, amelyekben Miskolc meghatározó város volt. Nagy múltúnk és biztos vagyok benne, hogy nagy jövőnk van ezekben a tudományokban. Annak is örülök, hogy nem csak a diákok, hanem a fő támogatók tekintetében is többen lettünk a BorsodChem révén. Nagyon jó dolog, hogy itt összetalálkozik a sport és a természettudományok. Elsőre ugyan furcsa kombináció, de nagyon jó helyen vagytok tudás alapon. A sport nem csak passzokat és gólokat termel, hanem kiváló vezetőket és menedzsereket is. Egy kiválótól idéznék egyet, Sir Alex Ferguson mondta, hogy: Folyton igyekeztem messzebbre tekinteni és a nehézségeken túl mindig a siker lebegett előttem, amely az élet minden területére igaz.

 

- Minden alkalommal nagy örömmel beszélek arról, hogy milyen fontos szerepet játszik ez a program a tehetséggondozásban - zárta Madarász Péter, a Herman Ottó Gimnázium igazgatóját, az Észak-magyarországi Tehetségekért Alapítvány kuratóriumi tagját, a DVTK-BorsodChem ösztöndíjprogram szakmai vezetőjét. - A DVTK letette már a névjegyét a magyarországi természettudományos tehetséggondozásban is, ami hatalmas örömmel tölt el. Büszkeség, hogy egy ilyen, más területen eredményes egyesület mögé áll a tehetséggondozásnak immáron négy tantárgy tekintetében mind anyagilag, mind szakmai foglalkozásokkal. Nagy öröm és szeretnék köszönetet mondani a BorsodChemnek is, aki lehetőséget adott az ösztöndíjprogram kibővítésére. A diákok idén is számos kiváló tanulmányi eredményt értek el, amit összesíteni is nehéz volt.

A köszöntők után a legkiemelkedőbb diákok értékes ajándékokat vehettek át. Az elért eredmények alapján arany fokozatú díjazásban részesült Fehérvári Donát és Molnár István Ádám. Ezüst fokozatú oklevelet kapott Nagy Martin, Farkas Roland, Koós Andor és Szörényi Zalán András. Bronz fokozatú díjat vehetett át Ujpál Bálint, Iván Máté Domonkos, Szabó Donát, Babcsán Gergely, Kurucz Kitti, Szabó András, Töreczki Gábor, Nagy Dávid, Pocsay Levente László, Kriston Regő Márton, Juhász Máté és Gaál Gergely.

Köszönjük az egész éves munkát!