A 2023/24-es szezon végeztével a FIBA közzétette két ranglistáját, melyet a nemzetközi versenysorozatokban - Euroliga és Európa Kupa- résztvevő csapatok utolsó három idényében elért eredményei alapján állít fel az országok és a klubok között.
Az országok erősorrendjében Magyarország megtartotta a negyedik helyét Törökország, Franciaország és Spanyolország mögött, megelőzve Olaszországot.

 A klub rangsorban a DVTK a 15. helyre lépett előre. 

A Diósgyőr a 2024/25-ös évadban is az Euroliga küzdelmeire jelentkezik, csakúgy, mint az elmúlt években. Magyarország három csapattal nevezhet ebbe a versenysorozatba, a bajnok automatikusan csoportkör résztvevő, míg a másik két csapatnak alaphelyzetben selejtezőt kell játszania, de a jelentkező klubok létszámától függően a második magyar klub akár el is kerülheti azt.  

Az előttünk álló évadban új rendszerben zajlanak a küzdelmek. Az eddigi két, 8 csapatos csoport helyett ezúttal négy -A, B, C és D jelű- csoportban kezdődnek meg a küzdelmek, a csoport négy tagja körmérkőzést játszik majd egymással. A csoport utolsók az Európa Kupa kieséses szakaszában folytatják tovább, a többiek a második körre viszik tovább korábbi eredményeiket és még hat mérkőzést játszanak, az A és B, illetve a C és D csoport összevonásával. A két csoport első két helyén végzett klub automatikusan tagja lesz az április közepén rendezendő hatcsapatos finálénak, a harmadik és negyedik pedig február végén,  oda-visszavágós rendszerben rendezett párharcból kvalifikálhatja magát a döntő küzdelmeire. A többiek erre a szezonra befejezik a nemzetközi szereplésüket. 

A csoportok sorsolását július 18-án tartják majd Münchenben.