- A szíved húzott haza?
- Egyértelműen, valamint a futball. A foci az első szerelmem, és az életemben a legfontosabb dolog. Ugyanakkor legalább ilyen lényeges a hely, ahol élhetek, ahol dolgozhatok. Borsod az otthonom, itt érzem magam a legjobban. Itt nőttem fel, szeretem az embereket, a közeget és a környezetet. Ezt szerintem nem kell tovább magyarázni, aki köztünk él, pontosan tudja, miről beszélek. Szerencsés vagyok, hogy ismét itt lehetek a DVTK kötelékében.

- Tavaly nyáron fogadtad el az MTK ajánlatát, ahol az U17-es korosztály asszisztens edzője voltál. Egy év alatt mivel lettél több a fővárosban?
- A kapcsolatrendszerem bővült. Új kollégákat, vezetőket, sportszakembereket ismertem meg, és nagyon sokat tanultam tőlük. Rengeteg tapasztalatot szereztem, ami az egyéni fejlődésemhez is hozzájárult. Nagyon hálás vagyok, hogy befogadtak, partnerként álltak hozzám. Jó közösségben, jó emberek között dolgozhattam, amivel csak egyetlen probléma volt: nem az én hazám volt. 

- A következő szezonban a feladaköröd nem változik. Az MTK U17-es csapata után a DVTK II F4R-nél is asszisztens edző leszel. Valamivel idősebb, de még így is rendkívül fiatal játékosok útját kell egyengetni. 
- Ez pontosan így van. Ez a korosztály egy kicsivel azért előrébb tart. A szerepem valóban hasonló, amit úgy közelítek meg, mint játékos koromban a belső és a szélső védő összehasonlítását. Mindig a pálya középső részén szerettem védekezni, de játszottam olyan csapatokban, ahol ezt a posztot tőlem jobb futballisták töltötték be. Ilyenkor általában szélen kaptam lehetőséget. Ekkor viszont úgy álltam a feladathoz, hogy a legjobb szélső védő akartam lenni, mert csak így tudok kellőképpen segíteni a védelem oszlopában szereplő csapattársaimnak. Ez a helyzet is hasonló. Lehet, hogy el tudnám látni a vezetőedzői feladatokat is, de egyelőre jól érzem magam ebben a szerepkörben. Az MTK-nál Horváth Ádámnak is sokat tudtam segíteni, most pedig Vincze Richárd is mindenben számíthat rám. Elkezdtünk egy programot, ami a játékosok egyéni fejlődését szolgálja. Hiszek benne, és nagyon tetszik az a munka, amibe belevágtunk.


- Egy év ugyan kimaradt, de összeszokott párost alkottok?
- Persze. A focihoz való hozzáállásunk, a fociról alkotott véleményünk nagyon hasonló. Sok mindenben egyet értünk a pályán belüli dolgokkal kapcsolatban, ezért az összhang megvan köztünk azon kívül is. Az irányt szerintem a futball mutatja meg számunkra is. Mindketten tudjuk, hogy az adott szerepkörben mi a feladatunk, de természetesen mi is hibázhatunk, hiszen emberek vagyunk. Éppen ezért kértem a kollégákat, hogy ha ilyen történik, akkor tereljenek vissza a helyes útra. Motivált vagyok, eltökélt, igyekszem ennek a feladatnak a lehető legjobban megfelelni. 

- A DVTK II F4R együttesét nagyon fiatal játékosok alkotják majd. Mi kell ahhoz, hogy a felnőtt futballban ezek a tehetséges srácok eredményesek legyenek?
- Egy nagyon jó program, ami megvan. Az első edzést elnézve pedig a hozzáállással és az akarattal sem lesz gond. A játékosok szándéka, az ambíciójuk példás. Kértem is tőlük, hogy ez mindig maradjon fenn, mert csak így lehet folyamatosan fejlődni. Fokozatosan egyre többet fognak tanulni a fociból, megtapasztalják milyen a felnőtt bajnokság világa, a rutin pedig sokat jelent az egyéni karrierjük szempontjából is. Nyilván itt a stábnak is nagy szerepe lesz. Szerencsére mindannyian kellő tapasztalattal rendelkezünk, a tanácsokat pedig napról-napra, hétről-hétre adagoljuk majd nekik. Biztos vagyok benne, hogy jól fogják venni ezeket az akadályokat. 

- A fiatalokkal kapcsolatban lehet messzebb nézni?
- Nem csak lehet, hanem kell is. Reményeim szerint többen a korosztályos válogatottakban fognak szerepelni, megtapasztalják majd a Stadion és az NB I. légkörét, de abban is bízom, hogy a jelenlegi játékosaink közül lesznek olyanok, akik külföldi arénákban is megmutathatják magukat.


- Elsősorban ez igazolja majd vissza a stáb munkáját is? Nem a jó eredmény az elsődleges szempont, még akkor sem, ha mindenki szeret nyerni?
- Ez egyértelmű, számunkra a játékos előmenetele a legfontosabb. Ez persze kemény munkán és reményeink szerint sikereken keresztül vezet majd. Minden egyes akadémiástát jó szívvel fogunk ajánlani az első csapat keretébe, aki erre a hétközi és a hétvégi teljesítménye alapján rászolgál. 

- Győzni azonban mindenki szeret.
- Abszolút. Ez olyan evidens, minthogy felkel a nap. Mindenki nyerni akar, ettől függetlenül nekünk szezon közben nem kell nézni a táblázatot. Azzal kell foglalkoznunk, hogy minden szempontból a maximumot adjuk. Az én szememben a mérkőzés, az edzőmeccs, az elő, vagy főszezon, de akár a konditermi edzés, az egyéni vagy az elméleti képzés között nincs különbség. Nyilván szakmailag van, de ezzel azt akarom mondani, hogy mindig, minden élethelyzetben a maximumra kell törekedni. Ezek a feladatok részei annak az útnak, hogy egy tehetséges utánpótlás játékosból érett, felnőtt, profi labdarúgót neveljünk. 

- A Kolorcity Kazincbarcikával kooperációs szerződésben áll a DVTK. Jelenleg is több fiatal dolgozik a partnercsapatnál. Jelenleg is Barcikán élsz, őket is figyelemmel követed majd? Ez is a munkádhoz tartozik?
- Számomra ez nem munka, ez természetes. A legfontosabb a DVTK II F4R keretét adó játékosok és a csapat. Ha viszont úgy alakul, hogy ki kell menjek a bacikai pályára ezt is jó szívvel teszem meg. Ott nőttem fel, a mai napig sok barátom él, és játszik a városban. Ahogy a beszélgetés elején is mondtam: Borsod, Diósgyőr és Kazincbarcika a hazám. A szerelmem pedig a labdarúgás.


Névjegy

Név: Komlósi Ádám
Születési idő: 1977. december 6.
Születési hely: Budapest

Edzői pályafutás

2024/2025 DVTK Labdarúgó Sportakadémia, NB III., asszisztens edző
2023/2024 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia, U17 asszisztens edző
2020/2023 DVTK Labdarúgó Sportakadémia, felső szekcióvezető
2019/2020 DVTK Labdarúgó Sportakadémia, középső szekcióvezető
2018/2019 Sajóvölgye Focisuli, U13 vezetőedző
2017/2018 Sajóvölgye Focisuli, U13 vezetőedző
2016/2017 Kazincbarcikai SC, utánpótlás edző, Bozsik Program koordinátor
2015/2016 Kazincbarcikai SC, asszisztens edző

Játékos pályafutás

2011-2015 Kazincbarcikai SC (NB II., NB III.)
2004-2011 Debreceni VSC (NB I.)
1998-2004 MTK Budapest (NB I.)
1996-1998 BVSC (NB I.)
1995/1996 Kazincbarcikai SC (NB II.)
1990-1995 Kazincbarcikai SC utánpótlás

Sikerei

Válogatottság 
10x (2004-2010)
Magyar bajnok
7x (1999, 2003, 2005, 2006, 2007, 2009, 2010)
Magyar Kupa-győztes
3x (2000, 2008, 2010)