Összefoglaló 2022. április 13., szerda

NB III.: Újpest II - DVTK tartalék 1-1 (0-1)

Csatári Gergő pimasz góljával sokáig vezetett az Újpest FC II. otthonában a DVTK tartalék csapata. A lila-fehérek azonban a ráadásban ki tudtak egyenlíteni, így döntetlennel zárult a két együttes hétközi bajnoki mérkőzése.

NB III.: Újpest II - DVTK tartalék 1-1 (0-1)


NB III., Keleti csoport, 30. forduló

Újpest FC II. - DVTK tartalék 1-1 (0-1)

Budapest, Újpest Labdarúgó Sportcentruma, 50 néző. Játékvezető: Kakuk Szabolcs, Flinta Zoltán, Németh Balázs. 
Újpest FC II.: Tomori Z. - Kovács D., Szakály P., Benyó I., Szűcs Á., Kenyeres M., Kálnoki-Kis Zs., Kádár T., O. Radosevic, Bíró M., Eckl P. Vezetőedző: Mundi Viktor. 
DVTK tartalék: Bánhegyi B. - Oláh B., Ivánka P., Mrva P., Nagy Ál - Szeles T., Kispál T., Tóth B. - Csatári G., Sós M., Korbély K. Vezetőedző: Zsivoczky Gyula. 
Csere: Kispál T. helyett Orosz D. a 46., Sós M. helyett Benkő P. a 46., Bíró M. helyett M. Place a 63., Szeles T. helyett Karika B. a 72., Korbély K. helyett Molnár R. a 90., Tóth B. helyett Jónyer K. a 90+1. percben. 
Sárga lap: Eckl P. az 51., Korbély K. a 81. percben. 
Gólszerző: Csatári G. (0-1) a 21., Kenyeres M. (1-1) a 90+1. percben. 

Kulcspillanatok

20. perc: Korbély ugratta ki Csatári Gergőt, aki felnézett, majd higgadtan átpöckölte a labdát az újpesti kapus felett, 0-1
90+1. perc: Egy lecsorgó labdat Kenyeres Máté kapásból lőtt a kapu jobb oldalába, 1-1

Vezetőedzői értékelés

Mundi Viktor:  - Tudtuk, hogy a Diósgyőr egy lendületes, gyors, kontra csapat. A középpályán remekül csapdázták be a mélységi átadásainkat, egy ilyen szituáció után szerezték meg a vezetést is. El kell ismerni, hogy a második félidőben közelebb állt a vendégcsapat a győzelemhez. A meccs első felében labdabirtoklási fölényünk volt, domináltunk, viszont az ellenfél nagyszerűen és gyorsan kontrázott. Ezen a napon a játékunkban nem volt benne a győzelem, a döntetlen is kis szerencsével jött össze a találkozó végén. Összességében egy küzdelmes összecsapás volt, amelyen a DVTK tartalék közelebb állt a győzelemhez. 

Zsivoczky Gyula: - Ezúttal igazságtalan eredmény született, de tudjuk, hogy a labdarúgás nem mindig igazságos. Taktikai szempontból a játékosok teljes mértékben megvalósították a kért dolgokat. Az első félidőben az Újpest labdabirtoklásban erősebb volt, de a kontráink folyamatosan gólveszélyt jelentettek. A fordulás után is hatékony játékot mutattunk be, kapufákat lőttünk, sokkal közelebb álltunk a győzelemhez. A labdarúgásban azonban az utolsó pillanatig oda kell figyelni, ennek láttuk most a kárát. Ettól függetlenül erre és a legutóbbi teljesítményre is lehet építeni, ezt felhasználva hétvégén Tállyán mindeképpen győzni szeretnénk.