Összefoglaló 2022. október 19., szerda

Jurek Gábor: Egy álom vált valóra

A DVTK Labdarúgó Sportakadémia növendéke, a 2004-es születésű Jurek Gábor az előző idényben 15 meccsen 3 gólt szerzett az első csapatban, idén pedig 11/2-es mutatónál jár. A Budafok elleni pompás lövése ráadásul három pontot ért a DVTK-nak.

Jurek Gábor: Egy álom vált valóra


A Merkantil Bank Liga utolsó hét mérkőzéséből hatot megnyert a DVTK, és már feljutó helyen áll. A BMTE elleni találkozón Jurek Gábor távoli lövésével nyertek a Testgyakorlók.

- Nagyon fontos gólt szereztem a Budafok ellen - kezdte Jurek Gábor -, mert nagyon kellett a csapatnak, és ezzel ismét a meccs végén szereztük meg a három pontot. Lőttem már hasonló gólokat, de mind közül ez a legfontosabb! 

A DVTK rendszerint igyekszik türelmesen játszani, a Budafok ellen viszont érezhetően több átlövéssel kísérleteztek a piros-fehérek, amit az InStat adatai is alátámasztanak: a 61 százalékos labdabirtoklás mellett a 17  lövésből 11 ment kapura, mindössze 4 mellé és 2-t blokkoltak a védők.

- Az első félidőben ugyanazt játszottuk, mint eddig, csak nem jött ki a lépés, nem tudtunk helyzetbe kerülni - értékelt a fiatal támadó. - Kuznyecov Szergej úgy küldött a pályára Gera Danival a 63. percben, hogy legyünk veszélyesek a kapura, és vállalkozzunk átlövésekre. Az első gól Voli (Koman Vladimir - szerk.) távoli lövése után született, majd a végén én következtem. A sok gyakorlásnak is köszönhetően az egyik erősségemmé vált a ballábas lövés, miután jobbról befelé indulok el. Elismerem, szerencsével került elém a labda, de utána siettem a kapu felé, mert fogytán volt az idő. A labda pattogott az egyenetlen talajon, de így találtam el a legjobban.

A gól után egy-két perccel pedig közösen ünnepelte a közönség és a csapat a győzelmet.

- Nagyon jólesett, hogy a közös ünneplés során az ultrák a nevemet kiabálták, egyik álmom vált valóra azzal, hogy a közönség a nevemet skandálta - árulta el. - Az edzőváltás után megváltozott a játékunk, minden mérkőzésen dominálunk. Sokszor leocizzuk az ellenfelet - ha szabad így fogalmazni -, de azon gyorsan változtatni kell, hogy egy-két kontárból ne kapjunk gólt, mert hátrányból nehezebb játszani. Ha ezt kijavítjuk, akkor minden rendben lesz. 

Szombaton Mosonmagyaróváron játszik a DVTK.

- Egy hosszú utazás vár ránk pénteken, majd másnap korán, délután egy órakor kezdődik a mérkőzés. Várhatóan az óváriak is betömörülnek a kapujuk elé, így most sem számítok könnyű mérkőzésre, de a heti munka során begyakorolhatjuk azt, hogyan tudjuk feltörni a védelmüket. 

Jurek Gábor az Európa-bajnoki selejtező következő körébe jutást Walesben kiharcoló U19-es válogatottban eddig négy mérkőzésen egy gólt szerzett, és meghívót kapott az október végi programra is.

- Gyirmóton két felkészülési mérkőzést játszunk Ciprus ellen. Mindig jó érzéssel utazok a válogatotthoz, mert sokat fejlődök ott is, és ennek köszönhetően megduplázott erővel térek vissza Diósgyőrbe.