Összefoglaló 2023. szeptember 23., szombat

DVTK - DVSC 3-1 (2-0)

Az OTP Bank Liga 7. fordulójában a DVTK hazai pályán játszott a DVSC ellen. A vendégek kezdtek jobban, de utána a DVTK átvette a kezdeményezést a magas letámadásnak láthatóan nem örülő vendégekkel szemben. Egy félóra után Holdampf Gergő góljával sikerült megszerezni a vezetést, amit közvetlenül az első félidő lefújása előtt Pernambuco duplázott meg. A szünet után a vendégek léptek fel támadólag, és szépítettek is, miközben a Diósgyőr ziccert hibázott. A hajrában a DVSC mindent megtett az egyenlítésért, míg a DVTK a gyors ellentámadásokban bízott, ami a hosszabbításban Elton Acolatse lövése után hozott eredményt.

DVTK - DVSC 3-1 (2-0)


OTP Bank Liga 7. forduló

Diósgyőri VTK - Debreceni VSC 3-1 (2-0)

Miskolc, DVTK Stadion, 9518 néző. Játékvezető: BERKE Balázs (VÍGH-TARSONYI Gergő, HORVÁTH Zoltán).
DVTK: Karlo SENTIĆ - GERA Dániel, SZATMÁRI Csaba, BÁRDOS Bence, Bitok STEPHEN - HOLDAMPF Gergő, Alexander VALLEJO, Rudi POŽEG VANCAŠ - LUKÁCS Dániel, Bright EDOMWONYI, PERNAMBUCO. Vezetőedző: KUZNYECOV Szergej.
DVSC: Marko MILOŠEVIĆ - KUSNYIR Erik, Dušan LAGATOR, Oleksandr ROMANCHUK, FERENCZI János - Hamzat OJEDIRAN, Stefan LONČAR - Alexandros KYZIRIDIS, DZSUDZSÁK Balázs, Brandon DOMINGUÈS - BÁRÁNY Donát. Vezetőedző: Srđan BLAGOJEVIĆ.

Csere: Brandon DOMINGUÈS helyett BÓDI Ádám és Alexandros KYZIRIDIS helyett SZÉCSI Márk a 46., PERNAMBUCO helyett Elton ACOLATSE és Bright EDOMWONYI helyett Marin JURINA a 60., SZATMÁRI Csaba helyett Bozhidar CHORBADZHIYSKI és HOLDAMPF Gergő helyett Vladislav KLIMOVICH a 76., BÁRÁNY Donát helyett Andrija MAJDEVAC a 79., LUKÁCS Dániel helyett JUREK Gábor a 90. percben.
Sárga lap: SZATMÁRI Csaba az 50., GERA Dániel az 53., Marin JURINA a 88. percben.
Gólszerző: HOLDAMPF Gergő (1-0) a 31., PERNAMBUCO (2-0) a 45+2, BÁRÁNY Donát (2-1) a 64., Elton ACOLATSE (3-1) a 90+2. percben.


Kulcspillanatok

31. perc: Lukács balról, az oldalvonal mellől vezette befeleé a labdát, majd a védők mögötti üres területbe berobbanó Holdampf Gergő elé tálalt, aki közelről értékesítte a ziccert, 1-0

45+2. perc: Požeg Vancaš passzába Lukács belepöckölt, így az Pernambuco elé került, aki az alapvonaltól 13 méterre már csak a kapussal állt szemben, felnézett, és magabiztosan értékesítette a ziccert, 2-0

64. perc: Bal oldali beadás után Bárány Donát szép mozdulattal juttatta kapuba a labdát, 2-1

90+2. perc: Elton Acolatse szánta el magát lövésre, és balról a hosszú alsó sarokba tekert, 3-1

Edzői értékelések

Kuznyecov Szergej: Jó iramú mérkőzést, igazi kelet-magyarországi rangadót láttunk.
Az első félidőben jól futballoztunk, kétgólos előnyt szereztünk, de több is lehetett volna. A szünetben arra kértem a csapatot, nehogy visszavegyen, ott akartuk folytatni, ahol abbahagytuk, mert kemény és jó ellenféllel találkoztunk. A debreceniek átvették a játék irányítását, gólt szereztek, helyzeteket alakítottak ki. A győzelemhez kellett a kapusunk jó teljesítménye, de minden játékos beletette a maximumot, attól függetlenül, hogy kezdett vagy csereként szállt be. A második félidőben bírni kellett a nehéz pillanatokat, mert ez kovácsolja össze a csapatot. És a végén még egy gólt szereztünk, amivel lezártuk a mérkőzést. Gratulálok a csapatnak és a szurkolóknak, büszke vagyok a mai győzelemre!
Már a meccs előtti napokban többen nem érezték jól magukat, ezért nem kockáztattam meg Elton Acolatse kezdőcsapatba állítását. Lukács Dániel állt be helyette, aki két gólpasszal vette ki a részét a győzelemből, de végül Elton zárta le a meccset, bízom benne, hogy nincs vele semmi komoly baj.
Azért játsszunk, hogy a szurkolók jól szórakozzanak. Persze szeretnénk még jobban kontrollálni a mérkőzést, amihez még sokat kell dolgozni, de ne feledjük, hogy új csapat épül, amire időre van szükség. Örülök, ha tetszett a szurkolóknak a jó iramú támadójáték, emellett még az a fontos, hogy győztünk. Mert tudjuk, a futballban az eredmény a legfontosabb.

Srđan Blagojević: Mindenekelőtt gratulálok a DVTK-nak a győzelemhez.
Az első félidő komolytalan volt a részünkről, nem engedhetünk meg magunknak ilyen hozzáállást, ha a topcsapatokkal akarunk versenyezni. Úgy játszottunk, mintha barátságos mérkőzés lett volna.
És nem is a két kapott gól miatt mondom ezt, mert mi is lőhettünk volna kettőt, hanem a hozzáállás miatt. Erre utalt a testbeszéd, a kevés befektetett energia, ahogy mondtam, mintha barátságos meccset játszottunk volna. Tudom jól, hogy a két szurkolótábor jó viszonyt ápol egymással, de ez nem jelenti azt, hogy a pályán is barátságosak legyünk. Ennek köszönhető a félidei eredmény, az ellenfél megbüntetett minket a hozzáállásunk miatt.
A második félidőben ugyanakkor megmutattuk, hogy képesek vagyunk jó játékra méghozzá egy kiváló csapat ellen. Mi domináltunk, sok helyzetet alakítottunk ki, amit ki is hagytunk, de bátran, és energikusan játszottunk. Jól reagált a csapat az első félidőre, még ha ez ma nem volt elég a fordításra.
Összességében az első félidei játék döntötte el a találkozót. Talán így kellett lenni, hogy ma megbüntessenek minket, és tanuljunk belőle, mert ha idén is előkelő helyen szeretnénk végezni, akkor nem játszhatunk úgy, mint ma az első félidőben. A második félidővel nagyon elégedett vagyok, de egy félidő nem elég.