Összefoglaló 2023. december 3., vasárnap

DVTK - ZTE 0-3 (0-0)

A DVTK veszített a ZTE ellen az OTP Bank Liga 15. fordulójában. Az első félidőben a DVTK irányította a játékot az egyre mélyebben és egyre több játékossal védekező vendékkel szemben, ám csak lövésekig és egy kapufáig jutott. A szünet után is csak a kontra lehetőségére vártak a kékek, és amikor egyszer eljött, akkor rögtön gólra váltották, a második kontrával pedig megnyugtató előnyre tettek szert, amit nem sokkal a lefújás előtt még eggyel megtoldottak.

DVTK - ZTE 0-3 (0-0)


OTP Bank Liga 15. forduló

Diósgyőri VTK - Zalaegerszegi TE 0-3 (0-0)

Miskolc, DVTK Stadion, 3652 néző. Játékvezető: VAD II István (IFJ. TÓTH Vencel, ALBERT István).
DVTK: Artem ODYNTSOV - GERA Dániel, SZATMÁRI Csaba, Bozhidar CHORBADZHIYSKI, Bitok STEPHEN - BÉNYEI Ágoston, HOLDAMPF Gergő, Rudi POŽEG VANCAŠ - Elton ACOLATSE, Bright EDOMWONYI, PERNAMBUCO. Vezetőedző: KUZNYECOV Szergej.
ZTE: DOMBÓ Dávid - HUSZTI András, Stefanos EVANGELOU, VÁRKONYI Bence, MEDGYES Sinan - BEDI Bence, Bojan SANKOVIĆ - MIM Gergely, NÉMETH Dániel, SAJBÁN Máté - Antonio MANCE. Vezetőedző: MÁRTON Gábor.

Csere: BÉNYEI Ágoston helyett Francisco FEUILLASSIER, Bright EDOMWONYI helyett Argyris KAMPETSIS és PERNAMBUCO helyett LUKÁCS Dániel, NÉMETH Dániel helyett Meshack UBOCHIPMA, Antonio Mance helyett Yohan CROIZET mind a 67., Elton ACOLATSE helyett JUREK Gábor a 73., MIM Gergely helyett KOVÁCS Barnabás a 75., Rudi POŽEG VANCAŠ helyett Jérémie OBOUNET a 80. percben.
Sárga lap: NÉMETH Dániel a 2., MEDGYES Sinan a 21., MIM Gergely a 74., Bitok STEPHEN a 87. percben.
Gólszerző: MIM Gergely (0-1) a 65., MIM Gergely (0-2) a 74., Meshack UBOCHIOMA (0-3) a 90+3. percben.


Kulcspillanatok

65. perc: Vendég kontra végén Mim Gergely jobbról, éles szögből kilőtte a rövid felső sarkot, 0-1

74. perc: Mim Gergely kapott labdát a 16-os előterében Croizet-től, lefordult a védőjéről balra, majd a kapu hosszú oldalába lőtt 0-2

90+2. perc: Meshack Ubochioma egy távoli kísérletből kilőtte a kapu bal oldalát, 0-3

Edzői értékelések

Kuznyecov Szergej: - 3-0-ra kikaptunk, vereség hazai pályán, ami elfogadhatatlan számunkra. A futball megmutatta a kegyetlenségét, ha nem rúgod be a helyzeteket, akkor az ellenfél megteszi.
Az első gólig nem játszottunk rosszul, az ellenfél viszont az első lövésből megszerezte a vezetést. Ilyenkor kell talpra állni, és még nagyobb akarással egyenlíteni. Hiányoltam az agresszivitást elöl, hátul pedig fegyelmezetlenek voltunk, és kaptunk még két gólt kontrából.
A futball nem csak szép pillanatokból áll, ilyenkor kell erősnek lenni. Mindent megteszünk azért, hogy a legjobban felkészüljünk a következő mérkőzésre.

Márton Gábor: - Győztünk, a többi a mi helyzetünkben most nem fontos. Szerettünk volna stabilan védekezni, és támadásban ebből hozni ki a legtöbbet. Az első félidőben bátortalanok voltunk, nem mertük felvállalni azokat a szituációkat, amit kellett volna, de utána nem érdemtelenül nyertünk, nekünk voltak nagyobb lehetőségeink, és felszabadultan játszottunk. Tudtuk, hogy a DVTK remek csapat, jó játékosaik vannak, és dominálni fognak, azonban semlegesítettük az erősségeiket.
Örülünk a győzelemnek, de nagyon nehéz mérkőzés volt.