Összefoglaló 2023. december 16., szombat

DVTK - MTK 3-3 (1-1)

Fordulatos mérkőzésen szerzett pontot a DVTK az MTK ellen 2023 legutolsó mérkőzésén az OTP Bank Liga 17. fordulójában. Az első félidőben a vendégek egy szöglet után megszerezték a vezetést, amit a DVTK szintén szöglet, Gera Dániel beadása, és Szatmári Csaba fejese után egyenlített ki. A szünet után ismét a vendégek szerezték meg a vezetést, de a Diósgyőr két percen belül fordított Bitok Stephen beadása után esett öngóllal, és Francisco Feuillassier is értékesítette Lukács Dániel beadását. Azonban nem sokkal a lefújás előtt a vendégek gólra váltottak még egy szögletet, így döntetlennel zárta az évet a DVTK.

DVTK - MTK 3-3 (1-1)


OTP Bank Liga 17. forduló

Diósgyőri VTK - MTK Budapest FC 3-3 (1-1)

Miskolc, DVTK Stadion, 3412 néző. Játékvezető: PINTÉR Csaba (GARAI Péter, SZERT Balázs).
DVTK: Artem ODYNTSOV - GERA Dániel, SZATMÁRI Csaba, Bozhidar CHORBADZHIYSKI, Bitok STEPHEN - BÉNYEI Ágoston, HOLDAMPF Gergő, Vladislav KLIMOVICH - PERNAMBUCO, Bright EDOMWONYI, Elton ACOLATSE. Vezetőedző: KUZNYECOV Szergej.
MTK: DEMJÉN Patrik - VARJU Benedek, HEJ Viktor, KÁDÁR Tamás, KOCSIS Gergő, Nemanja ANTONOV - HORVÁTH Artúr, KATA Mihály - STIEBER Zoltán, BOGNÁR István, Nikolas SPALEK. Vezetőedző: HORVÁTH Dávid.

Csere: HORVÁTH Artúr helyett VÉGH Bence és Nikolas SPALEK helyett KOVÁCS Mátyás az 59., PERNAMBUCO helyett LUKÁCS Dániel és Bright EDOMWONYI helyett Argyris KAMPETSIS és Vladislav KLIMOVICH helyett Francisco FEUILLASSIER a 70., KATA Mihály helyett Khaly THIAM és STIEBER Zoltán helyett MOLNÁR Rajmund a 75., Elton ACOLATSE helyett JUREK Gábor és BÉNYEI Ágoston helyett BOKROS Szilárd a 80., BOGNÁR István helyett KOVÁCS Patrik a 90+1. percben.
Sárga lap: KOCSIS Gergő és Bright EDOMWONYI a 28., Bozhidar CHORBADZHIYSKI a 31., VARJU Benedek a 42., HOLDAMPF Gergő a 45+2., SZATMÁRI Csaba a 84. percben.
Gólszerző: STIEBER Zoltán (0-1) a 19., SZATMÁRI Csaba (1-1) a 33., Nemanja ANTONOV (1-2) a 64., HEJ Viktor (2-2, öngól) a 77., Francisco FEUILLASSIER (3-2) a 79., VÉGH Bence (3-3) a 82. percben.


Kulcspillanatok

19. perc: Vendég szöglet jobbról, Antonov beadás helyett letette kicsiben Bognárnak, aki a 16-os vonalára gurította vissza a labdát, ahonnan Stieber Zoltán a kapu bal oldalába lőtt, 0-1

33. perc: Gera adta be jobbról a dósgyőri szögletet, amibe az ötös előterében Szatmári Csaba tette bele finoman a fejét, és a labda a hosszú oldali kapufa mellett ért hálót, 1-1

64. perc: Egy jobb oldali beadás magas lett a középen érkezőknek, de Nemanja Antonov összeszedte a hosszú oldalon, mjad balról a kapu hosszú oldalába lőtt, 1-2

77. perc: Holdmpf beadása után balról Stephen  lőtte középre a labdát, ahol Hej Viktor rosszul ért bele, és a lábáról a saját kapujába pattant a labda, 2-2

79. perc: Szépen felépített diósgyőri támadás végén Lukács laposan belőtte a labdát a védők mögé, ahol  Francisco Feuillassier érkezett, és a kapuba lőtt, 3-2

82. perc: Vendég szöglet balról, a beadás után Végh Bence fejelt a kapuba, 3-3

Edzői értékelések

Kuznyecov Szergej: - Fordulatos mérkőzést játszott a két csapat. Megmutattuk a karakterünket, ha nem számoljuk, hogy gyerek gólokat kaptunk, ami nagyon bosszantó. A felkészülés során megmutattuk, hogy hogyan játszik az ellenfél, kinyomtattuk ezeket a játékhelyzeteket, kiragasztottuk az öltözőben, mégis elfelejtették, hogy mit kell csinálni. Két gólt kaptunk pontrúgásból, ami nagy luxus hazai pályán. A kapott gól után pedig egészen másként alakult a meccs.  Az első félidőben láttam néhány hibát, ezért Bényei Ágoston hátrébb vontuk Holdampf Gergő mellé a középső zónában, és a támadók presszingjén is javítottunk már játék közben. Az MTK a gólján kívül nem igazán támadott, mi pedig próbáltuk feltörni a saját 16-osa elé beálló védelmüket. A második félidőben fordítani tudtunk, ami nagy dolog. 
Sokkal jobban futballoztunk, sokkal veszélyesebben játszottunk az ellenfél kapujára, mégis kiengedtük a kezünkből a győzelmet, mert ilyen védekezéssel hazai pályán három gólt kaptunk.
Sikerült megfordítani az eredményt, az utolsó pillanatig küzdöttek a srácok, amit megköszöntem nekik, de ilyen hibákat nem lehet elkövetni ezen a szinten.
Szeretném kiemelni a szurkolókat, akik ilyen időjárásban is kijöttek a DVTK Stadionba, és végig buzdítottak minket, amiért nagy köszönettel tartozunk nekik. Egyúttal kihasználom a lehetőséget, hogy magam és a csapat nevében boldog karácsonyi ünnepeket.
Találkozunk jövőre!

Horváth Dávid: hamarosan