Összefoglaló 2014. július 10., csütörtök

EL: Birkirkara - DVTK 1-4 (1-1)

Összesítésben két győzelemmel, 6-2-es gólkülönbséggel jutott a DVTK az UEFA Európa Liga második selejtező körébe, ahol a Litex Lovecs - Veris Chisinau párharc győztesével találkozik.

EL: Birkirkara - DVTK 1-4 (1-1)

UEFA Európa Liga, 1. selejtező kör, 2. mérkőzés

Birkirkara FC - Diósgyőri VTK 1-4 (1-1)

Ta' Qali Nemzeti Stadion  1200 néző. Játékvezető: Pavle Radovanović (Milutin Djukić, Dejan Šaković) - montenegróiak.
Birkirkara: Murcia - Grech, Moreno, Vukanac, Vella, Scicluna, Fenech, Agius, Camenzuli, Herrera, Zerafa. Vezetőedző: Paul Zammit.
DVTK: Antal Botond - Dražen Okuka, William Alves, Debreceni András, Senad Husić - Bori Gábor, Kádár Tamás, Elek Ákos - Gosztonyi András, Miroslav Grumić, Bacsa Patrik. Vezetőedző: Szivics Tomiszláv.

Csere: Agius helyett Ledesma a 46., Bacsa Patrik helyett Barczi Dávid a 60. Grech helyett Omerou a 64., Debreceni András helyett Lazar Marjanović és Bori Gábor helyett Nikházi Márk  a 71., Vella helyett Zammit a 84. percben.
Sárga lap: Kádár Tamás az 54., Zerafa a 60. percben.
Gólszerző: Elek Ákos (0-1) a 31., Camenzuli (1-1) a 44., Senad Husić (1-2) a 61., Barczi Dávid (1-3) a 66., Lazar Marjanović (1-4) a 90+1. percben.

EL: Birkirkara - DVTK 2
Elek Ákos éles szögből szerezte a DVTK első gólját (Fotó: Szabó Gábor

 

Kulcspillanatok

31. perc: Elek Ákos csapott le egy szabad labdára a 16-os bal oldali vonalánál, kicselezett két védőt és az alapvonal mentén befelé húzott, majd 8 méterről kapura lőtt, a labda Murcia kezét érintve vágódott a léc alá, 0-1

44. perc: egy mélységi passzot követően Camenzuli került ziccerbe és nem is hibázott 14 méterről, 1-1

61. perc: Gosztonyi tette ki balra a labdát, Senad Husić a 14 méterről lőtt, a labda a jobb alsó sarokba vágódott, 1-2

66. perc: Elek ugratta ki Gosztonyit a bal oldalon, aki pontosan tett középre Barczi Dávid pedig az ötösön a levegőből sarokkal léc alá lőtt, 1-3

90+1. perc: Nikházi tartott benn a pályán egy labdát, majd az alapvonalról középre adott, ahol Lazar Marjanović a kapu bal alsó sarkába lőtt, 1-4


Edzői értékelések

Paul Zammit: - Ez egy egészen más mérkőzés volt, mint a magyarországi, tele fordulattal. Az első félidőt nagyon lassan kezdtük, de a kapott gól után jól reagáltunk. A második félidőben próbáltunk nyomni, mert hátrányban voltunk, de a hibákat, amit elkövettünk, azt megbüntette a DVTK. A helyzeteket megteremtettük, azonban velünk ellenben a Diósgyőr nem csak kialakította, hanem értékesítette a helyzeteket. Gratulálok a DVTK-nak és a legjobbakat kívánom nekik.
Szivics Tomiszláv: - Hoztuk a kötelezőt, gratulálok a csapatnak. Egy pillanatra sem gontoltam arra, hogy nem sikerül a továbbjutás. Már az első mérkőzés után is mondtam - amikor néhányan kritizáltak -, hogy az étteremben is a desszert után jön a számla. Elértük a célunkat, továbbjutottunk magabiztos, szép játékkal. Ahhoz is gratulálok, hogy hat pontot szereztünk a magyar focinak és örömet okoztunk a sok DVTK-szurkolónak, köszönöm azoknak, akik Máltára is eljöttek szurkolni.

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!