A mérkőzés eleje, az előző két összecsapáshoz képest álmosabban indult, mindkét csapat óvatosan kezdett. A Tychy eszmélt előbb, és két könnyen befújt kiállítás után hamar 5-3 ellen támadhattak a vezetésért. Csapatunk hősiesen védekezett, nem tudtak gólt szerezni a lengyelek. A kivédekezett kiállítás után a DVTK Jegesmedvék átvette a kezdeményezést, de egy kontratámadást követően az ellenfél szerezte meg a vezetést. Az első játékrész szoros, kiegyenlítetett küzdelmet hozott, sok kapura lövéssel, de csak lengyel gól született

A második harmadra nagy lendülettel jöttek ki a piros-fehérek és egy gyönyörű akció végén Vojtkó Mátyás kiegyenlített. A gól után újra támadásba lendültek a lengyelek, és sikerült kiharcolniuk egy kiállítást. Az emberhátrányból azonban csapatunk jött ki jobban, miután, Pavuk Attila egy kiugrás után, szenzációs gólt lőtt a kapus kesztyűs keze felett. A gól után elkezdtek forrni az indulatok, egyre durvább ütközések követték egymást. Egy lökdösődést követően, sípszó után, Tóth Adrián véletlenül nekikorcsolyázott az ellenfél kapusának, amiért 2+10 perces kiállítást kapott. A kiállítások folyamatosan követték egymás, de csapatunk mindent megtett az előny megtartásáért. Egy lövést követően Gőz Balázs csuklóját kellett ápolni több mint 10 percig, de többen is hatalmas blokkokat mutattak be. Egy emberhátrányos helyzetből ismét mi jöttünk ki jobban, Peter Sakaris a büntetőpadról visszatérve kapott indítást, Magosihoz játszott, aki csodálatosan tette vissza elé, ő pedig ajtó ablak helyzetben nem hibázott Kanadai légiósunk első gólját szerezte csapatunkban. A gyönyörű gól után a lelátó is megpezsdült, és a Miskolcról idelátogató nagyjából harminc szurkoló hangjától volt hangos a csarnok.

A záró harmad már nem a jégkorongról szólt. Leendő Kontinentális Kupa ellenfelünk, a sportszerűség határait átlépve, számos aljas szabálytalanságot követett el. Először Vojtkó fejét lökték a plexire amiért 2+10 perces büntetést kapott az ellenfél játékosa, majd Tóth Adriánt ütötték le hátulról. A szabálytalanságot követően a lengyel játékos még korcsolyával meg is taposta a DVTK 22-es számú játékosát, amiért végleges kiállítást kapott. Ezt követően sem csillapodtak a kedélyek, és Colin Joe térdét is szándékosan ütötték meg bottal, de ezért kiállítás nem járt. Hosszas ápolás után tudta csak folytatni a játékot a kanadai bekk. Az emberelőnyöket nem sikerült kihasználnunk, de csapatunk elsősorban a győzelem megtartására törekedett. Az ellenfél a kapusát is levitte az utolsó percekben, de az eredmény már nem változott, így harmadik meccsünkön, a második győzelmünket arattuk. A DVTK Jegesmedvék csapta 5 pontot szerzett a tornán, helyezésünk a mai nap további mérkőzéseitől függ.


Felkészülési mérkőzés

DVTK Jegesmedvék - GKS Tychy 3-1 (0-1, 3-0, 0-0)

Zólyom, 30 néző. Játékvezetők: Silac, D. Kosik, P. Kosik
DVTK Jegesmedvék: Adorján (Kiss) - Pavuk, Galanisz, Magosi, Láda, Leppanen - Sakaris, Hajós, Tóth, Gőz, Joe - Sági, Ritó, Miskolczi, Laczkó, Vojtkó - Karda, Benedek, Popovics, Sokolov, Bernáth. Edző: Doug Bradley.
GKS Tychy: Zigardy (Kosowsky) – Kogut, Galant, Vitek, Kubos, Horzelski – Bepierszcz, Kalinowski, Kolusz, Gazda, Zatko – Vozdecky, Kristek, Jeziroski, Bryk, Pociecha – Witecki, Rzeszutko, Baginski, Ciura, Kotlorz. Edző: Jiri Sejba.

Gólok:

1. harmad: 07:08: Witecki (Baginski) 0-1

2. harmad: 24:12: Vojtkó (Ritó, Laczkó) 1-1
2. harmad: 27:58: Pavuk (Galanisz, Láda) 2-1 emberhátrányból
2. harmad: 31:03: Sakaris (Magosi) 3-1

A mérkőzés végén megrendezett büntetőpárbajt is csapatunk nyerte 2-1-re. (Gőz, Sakaris)

Doug Bradley: - Egy remek tornát zártunk le ma délután. Kiváló volt a szervezés, kiváló ellenfelek ellen játszhattunk, ami nagyon jól szolgálta a felkészülésünket. A mai ellenfelünk érdekes felfogásban érkezett erre a mérkőzésre, így folyamatos és jó játékot, csak a második harmadban láthattunk. Nagyon örülök, hogy sikerült őket legyőzni és annak is, hogy a délutáni meccsek eredményétől függetlenül mindenképpen jó helyen végzünk a torna összesített tabelláján, annak ellenére, hogy előzetesen nem minket tartottak a torna fő esélyesének. A védelem nagyon jól zárt, és a kapusteljesítményünk ma is lenyűgöző volt. Szeretnék köszönetet mondani szurkolóinak, hiszen mindhárom nap szép számmal buzdítottak minket, a nem túl ideális időpontok ellenére is.

Menetrend és eredmények

2016. augusztus 18., csütörtök
12:00 HC Donbass Doneck - Sahtor Soligorsk 4-7 (0-1, 2-4, 2-2) 
15:30 GKS Tychy - HC 07 Detva 5-6 hu. (0-1, 3-2, 2-2, 0-1) 
19:00 HKM Zvolen - DVTK Jegesmedvék 3-4 (1-2, 1-0, 1-1, 0-0 - 0-1)
 
2016. augusztus 19., péntek
12:00 HC 07 Detva - DVTK Jegesmedvék 4-2 (1-2, 2-0, 1-0)
15:30 HC Donbass Doneck - GKS Tychy 2-5 (0-3, 1-2, 1-0)
19:00 HKM Zvolen - Sahtor Soligorsk 2-3 (0-1,1-0,1-1, 0-1) 
 
2016. augusztus 20., szombat
12:00 DVTK Jegesmedvék - GKS Tychy 3-1 (0-1, 3-0, 0-0)
15:30 HC 07 Detva - Sahtor Soligorsk
19:00 HKM Zvolen - HC Donbass Doneck


Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!