A helyszín az impozánsan megújult Városi Sportcsarnok, mely otthona a járásközpont utánpótlás bázisának is. A feldobás előtt egy órával ünnepélyes megnyitóval kezdődött a program, majd a csapatok vették birtokba a termet. Štefan Svitek vezetőedző ezúttal a Nagy Dóra, Bach Boglárka, Kirby Burkholder, Tereza Peckova, Zenta Melnika kezdőötöst küldte pályára, az összecsapásra mintegy száz érdeklődő volt kíváncsi.

Mindkét gárda emberfogással kezdett védekezésben.  Az ezúttal pirosban pályára lévő diósgyőriek nagy lendülettel vetették magukat a játékba és gyors nyolc pontot szereztek.  Nem késett a válasz sem, két pontra zárkózott fel az erdélyi csapat, ám Nagy Dóra hármasával a játékrész derekán stabilizálódott az ötpontos hazai vezetés (11-6). A 7. percben elindult a rotáció, belépett Engelman, Szabó Fanni és Aldazabal, majd újabb egy perc múlva Zele és Csipkó is pályára lépett. Közben Stroman klasszikus lefordulásával egy pontra zárkózott az U Cluj. Vorpahl büntetőből egyenlített, majd Stroman büntetőjénél már vendégvezetést mutatott az eredményjelző, végül Aldazabal-Stroman centerkosár-váltása után zárult a negyed (15-16).

A második tízpercben hosszú kosárszünet után Engelman hátraugrásos tempóval kezdte meg a diósgyőri pontgyűjtést. A sűrűn cserélő hazaiak újra betaláltak kintről is az időközben zónázó vendégek ellen. A negyed felénél újra magunkhoz ragadtuk a vezetést (28-23). Bach látványos ziccerénél már megnyugtató volt az előnyünk, és ha nincs Stroman, már az első félidőben eldől a meccs, mert Burkholder, Peckova és Melnika is tarthatatlannak bizonyult (38-29).

A fordulás után Engelman dominált támadásban, míg a vendégeknél Vorpahl diktálta a tempót.              A 25. percben ismét beállt a félidei különbség (50-41). A középtávoli tempókkal és a szigorú védekezéssel percről-percre nőtt a differencia, a negyed végére nem volt kérdés a győztes kiléte (61-44).

A záró etapban Csipkó pazar, tértölelő átadással hozta kihagyhatatlan helyzetbe Peckovát, majd Szabó Fanni is megszerezte első kosarát ezen az estén egy fantasztikus hárompontossal. Nagy Dóra dobócsel utáni ziccere már közel 20 pontos előnyt jelentett (69-50).  Stroman a triplavonalon túlról is betalált a végjátékban, de ezzel is csak kozmetikázni tudta a különbséget, mert a felszabadult diósgyőri játékosok egymást múlták felül a kosár-szépségversenyben: Melnika félhorga, Zele palánkos találata egyaránt tapsra ragadtatta a nézőket. A végére kialakult 15 pontos különbség teljesen megérdemelt, mert a csapatként működő piros-fehérek minden poszton jobb teljesítményt hoztak, mint a szimpatikus, Vorpahl-Stroman duó vezérelte vendégek (76-61).

Felkészülési mérkőzés

Aluinvent DVTK – Universitatea Cluj-Napoca 76-61 (15-16,23-13, 23-15,15-17)

Encs, Városi Sportközpont, 100 néző. Játékvezető: dr. Mészáros Balázs, Lengyel Ádám, Vaszi Ádám.
Aluinvent DVTK: Nagy D. 17/3 , Bach 2 , Burkholder 6 , Peckova 15/3, Melnika 15 . Csere: Aldazabal 3, Szabó F. 3/3 , Engelman 12/3 , Zele 3, Csipkó . Vezetőedző: Štefan Svitek.
Universitatea Cluj-Napoca: Vorpahl 7 , Stroman 22/3 , Taylor 8, Ghizila 15/6 , Pascalau 2. Csere: Kalusic 6, Voica, Maxim, Parau 1. Vezetőedző: Dragan Petričević.

Edzői étékelés

Štefan Svitek: - Sok munka vár még ránk! A kolozsvári csapat ma jobban játszott, mint tegnap, minőségi teljesítményre, nagyobb erőbedobásra késztetett bennünket. Látjuk, hol vannak még hibáink, a szezonkezdetig van még időnk ezeket javítani. A két találkozó jól szolgálta a felkészülést, elégedett vagyok a csapattal.

Az Aluinvent DVTK programja

Előszezon

2017. szeptember 1., péntek (Miskolc, Genrali Aréna)
17:30 Aluinvent DVTK - MBK Ružomberok 65-60

2017. szeptember 2., szombat (Miskolc, Generali Aréna)
12:00 Aluinvent DVTK - MBK Ružomberok 73-51 

2017. szeptember 8., péntek (Ózd, Vasvári Úti Általános Iskola)
18:00 Aluinvent DVTK - CS Universitatea Cluj Napoca 88-64

2017. szeptember 9., szombat (Encs, Városi Sportcsarnok)
17:00 Aluinvent DVTK - CS Universitatea Cluj Napoca 76-61

2017. szeptember 19. kedd (Miskolc, Generali Aréna)
18:30 Aluinvent DVTK - Piešťanské Cajky

Női Kosárlabda NB I.

2017. szeptember 29., péntek (Budapest)
18:00 Vasas - Aluinvent DVTK

Európa Kupa kezdete

2017. október 11., szerda (Miskolc)
18:30 Aluinvent DVTK - Flammes Carolo Basket Ardennes