Korongbedobás után egyenlő energiákkal veselkedtek neki a felek, mérsékelt tempóban folyt a játék. Az első percekben kevés kapuralövést láthattunk, majd a 6. percben emberelőnybe kerültünk, ami egy perc elteltével kettős előnnyé alakult, ám hiába ostromoltuk a hazai kaput, gól nem esett. Az idő előrehaladtával sikerült a játékot átvinni a hazai harmadba, Pance és Slovak is szép lövéseket mutatott be, ám Gracnar állta a sarat. A harmad vége felé felerősödtek a szlovák támadások, pár lövés jutott át a piros-fehér védelmen, ám Duschek a helyén volt. Három perccel a vége előtt Hajós kényszerült pihenni, itt Magosi indult el egy szép kontrából, ám Miskolczi lövését védte a hazai kapus. Alig egészültünk ki, Rusk ült le a padra, így a harmadot egy áthúzódó hátránnyal fejeztük be.

A második harmad kemény hazai támadásokkal indult, ám gól nem esett. Alig pár percet játszottunk 5 az 5 ellen, hajós ült le a padra, akit másfél perc elteltével Loiseau is követett. A kettős előnyt, majd a sima előnyt is kivédekeztük, ezután a hazai csapat került hátrányba Martancik kiállítása nyomán, ám gól itt sem esett. A 32. percben Bonda lövését védte óriási bravúrral Duschek. Az első találatra a 35. percig kellett várni, a hazai közönség örülhetett: Kozák keresztpasszából Abdul tette a korongot Duschek hálójába (1-0.) Két perccel később egy védelmi hiba után Svitana volt ismét eredményes (2-0).

Az utolsó harmad elején nálunk volt a kezdeményezés, Gracnarnak bőven akadt dolga. A 44. percben Magosi adott parádés keresztpasszt Galanisznak, kapáslövése centikkel zúgott el a kapu mellett, majd Macik szólóját hárította Duschek. A harmad feléhez közeledve kiegyenlített játék folyt, mindkét oldalon veszélyes támadásokkal. Az 53. percben előnybe kerültünk, amit ezúttal sikerült kihasználni: egy szép figura végén Kulmala kapta a korongot középen, és nem hibázott (2-1). A játék hajrájában beleadtunk mindent az egyenlítésért, ám az 57. percben kapott kétperces kiállítás megpecsételte a mérkőzés sorsát. Kiegészülve időt kértünk, majd Duschek lekorcsolyázott, ám egy támadó harmadban elkövetett hibából Bondra indult meg és ütötte a korongot az üres kapuba (3-1), beállítva ezzel a végeredményt.

Tátra Kupa, 1. mérkőzés

HK Poprad - DVTK Jegesmedvék 3-1 (0-0, 2-0, 1-1)

Poprad, Jégcsarnok, 970 néző.
DVTK Jegesmedvék: Adorján (Duschek) - Crawford, Kiss, Kulmala, Loiseau, Miskolczi - Rusk, Milam, Somogyi, Galanisz, Magosi - Slovak, Szirányi, Rito, Hajos, Vincze - Pance, Lada, Vojtko. Vezetőedző: Glen Hanlon. ​​​​​
HK Poprad: Gracnar (Vosvrda) - Fabian, Kozak, Svitana, Mlynarovic, Vaclav - Karlsson, Petran, Bondra, Zagrapan, Abdul - Salija, Erving, Polocko, Heizer, Takac - Tavoda, Martancik, Macik, Paukovcek, Koys. Vezetőedző: Roman Stantien.

2. harmad  34:28  Abdul (Kozak)  1-0
2. harmad  36:46  Svitana (Mynarovic)  2-0
3. harmad  53:13  Kulmala (Galanisz, Crawford)  2-1  emberelőnyből
3. harmad  59:41  Bondra (Zagrapan, Kozak)  3-1  üres kapus gól

Értékelés

Glen Hanlon: Teteszett a ma esti játék stílusa, még kétgólos hátrányban is küzdöttünk. Sajnos több fontos játékos hianyzott ma este, ez több jégidőt rótt a többiekre, és ez meglátszott a végére. A kapusunk teljesítménye végig kiváló volt, ami külön öröm számomra.

A DVTK Jegesmedvék mezszámai a felkészülési időszak alatt:
4 - Crawford
5 - Rusk
6 - Szirányi
7 - Hajós
8 - Galanisz
9 - Somogyi
11 - Kulmala
12 - Pance
14 - Loiseau
15 - Kiss
16 - Vincze
17 - Láda
19 - Ritó
22 - Harrison
24 - Milam
25 - Vas
27 - Slovak
31 - Adorján
32 - Duschek
54 - Vojtkó
71 - Miskolczi
82 - Magosi