NB I. Szabó László csoport

Az NB I.-es csapatbajnokság a 7. fordulóval folytatódott. Az ellenfél a 9. helyen álló Makó csapata volt, amely aktuális helyezésénél jóval többre képes.

Csapatunk a GM Almási Z., GM Rakhmanov, GM Szabó G., GM Antal, GM Korpa, IM Kozák, IM Torma, IM Neugebauer, IM Almási I., FM Handó, FM Zámbó, Erdős B. összeállításban kezdte a mérkőzést.

Egyetlen GM légióssal is a találkozó toronymagas esélyesei voltunk, de elbizakodottságra nem volt ok. Még három játékórát követően sem fejeződött be parti, aztán inkább csak a döntetlenek szállingóztak. Zámbó Zoltán, Kozák Ádám, Korpa Bence és Torma Róbert is remire adta partiját, Almási Zoltán azonban meggyőző teljesítménnyel szerezte meg a teljes pontot. Így tett Neugebauer Martin és Almási István is, majd Antal Gergő és Szabó Gergely partija lett remi. A hátralévő 3 meccsből 1,5-2 pont nézett ki, így már látható volt, hogy elmarad a nagyarányú győzelem. Handó Vilmos szépen bonyolított és nyert, Erdős Boglárka alulról remizett, azonban Rakhmanov nagymestert megviselhették az utazás és az egyéni EB fáradalmai, mert tőle szokatlan módon vereséget szenvedett. Így szolid győzelemmel ért véget a mérkőzés.

A záró duplafordulóra 2019. április 27-28-án, Budapesten kerül sor, ahol a Pénzügyőr és a Haladás csapataival ütközünk meg.

Dr. Mátyás Imre, szakosztályvezető: - Mivel a Makó nagyon masszív, stabil csapat, viszonylag erősen kellett kiállnunk, hogy ne érjen bennünket kellemetlen meglepetés. Ezúttal nem haraptunk, talán a játékosok tudat alatt elkönyvelték a győzelmet, ezért nem vállaltak személyes kockázatot. Tanulnunk kell ebből a mérkőzésből, mert közvetlen riválisaink hasonló helyzetben nem kegyelmeznek az ellenfélnek és a lehető legnagyobb arányú győzelmet aratják. 2 pontot legalább benne hagytunk a meccsben.

NB I. Szabó László csoport 7. forduló

DVTK - Duocor-Makói SVSE 7,5:4,5

Győztek: Almási Zoltán, Neugebauer Martin, Almási István, Handó Vilmos

Döntetlen: Szabó Gergely, Antal Gergely, Korpa Bence, Kozák Ádám, Torma Róbert, Zámbó Zoltán, Erdős Boglárka,

Jegyzőkönyv: http://chess.hu/merkozesek/?f=2047&mid=11584
Tabella: http://chess.hu/csapatbajnoksagok/?b=202

NB I./B Maróczy csoport

Az NB I/B Maróczy csoport 10. fordulójában második csapatunk a dobogóra törő Kisújszállás csapatával ütközött meg a Kun G., Kis P., dr. Ág, dr. Füsthy, Hardicsay, Braun, Dobai, Cselényi, Papp Á, Horvát K., Szalai, László Z. összeállításban.

A hazaiak nagyon erős, 2200 élő-átlagot meghaladó összeállításban ültek asztalhoz. Láthatóan komolyan vették a mérkőzést, hiszen esetleges győzelmükkel kézzelfogható közelségbe került volna számukra az éremszerzés. Hasonlóan gondolkodtak a piros-fehérek is, mert a közvetlen rivális legyőzése egyrészt nagy fegyvertényt jelentett volna, másrészt szinte garantálja a dobogót, ami újoncként kiváló teljesítmény. Bár a találkozó egyértelmű esélyesei a hazaiak voltak, a csapat kiválóan küzdött, és néhány egyéni villanás döntött. FM Ág Norbert, FM Braun Márton és Papp Ábel is kitett magáért, de az utolsó pillanatban beugró László Zoltán is magabiztosan nyert. Újonc csapatunk ezzel a tabella 3. helyén áll, és komoly esélye nyílt az éremszerzésre.

A 11. fordulóban, április 28.-án, a Pénzügyőr SE II. csapata érkezik a Hotel Palotába.

NB I/B Maróczy csoport 10. forduló

Kisújszállási SE - DVTK II 5,5:6,5

Győztek: Dr. Ág Norbert, Braun Márton, Papp Ábel Kovács Tamás, László Zoltán

Döntetlen: Kun Gábor, Kis Pál, Dobai Szabolcs, Cselényi Balázs, Horváth Kristóf

Jegyzőkönyv: http://chess.hu/merkozesek/?f=2096&mid=11836
Tabella: http://chess.hu/csapatbajnoksagok/?b=204