OTP Bank Liga 15. forduló

Mezőkövesd Zsóry FC - Diósgyőri VTK 0-1 (0-0)

Mezőkövesd, Városi Stadion, 2656 néző. Játékvezető: Iványi Zoltán (Albert István, Berettyán Péter; Karakó Ferenc, Takács János).
Mezőkövesd: Szappanos - Farkas D., Pillár, Katanec, Silye - Cseri, Karnitski, Berecz Zs., Pekár - Zivzivadze, Nagy D. Vezetőedző: Kuttor Attila.
DVTK: Danilović - Orosz D., Polgár, Brković, Tamás M. - Vági, Iszlai - Hasani, Rui Pedro, Prosser - Ivanovski. Vezetőedző: Feczkó Tamás.

Csere: Prosser helyett Bacsa az 56., Nagy D. helyett Vajda S. és Pekár helyett Sajbán Má. a 70., Ivanovski helyett Korbély a 90+1. percben.
Sárga lap: Berecz Zs. a 13., Vági a 34., Pillár az 58., Rui Pedro a 60., Bacsa a 68., Katanec a 85. percben.
Gólszerző: Rui Pedro (0-1) a 90. percben.


Kulcspillanatok

89. perc: Iszlai adta középre a labdát, ami lejött a védőkről, de Bacsa  megküzdött érte, kikaparta jobbra a labdát, ahonnan Rui Pedro harmadik szándékra laposan a rövid alsó sarokba gurított. Szappanost úgy meglepte, hogy vetődni sem tudott érte, 0-1

Edzői értékelések

Kuttor Attila: - Nagyon sajnálom, hogy gólokkal nem tudtuk megörvendeztetni a szurkolóinkat ezen a mérkőzésen. Rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, nem is emlékszem, olyan hazai mérkőzésre, amikor ennyi lehetőségünk adódott volna. És ahogy az ilyenkor lenni szokott a futballban, az ellenfél - érzésem szerint - egy talált góllal megnyerte a mérkőzést.
A DVTK-nak lövései és pontrúgásai voltak, nálunk pedig még az utolsó percben is 100%-os ziccer maradt ki. Mindkét félidőben rá tudtuk erőltetni az akaratunkat az ellenfélre, persze volt olyan periódus amikor a DVTK veszélyeztetett.
Jól játszottunk, de a futballt gólra játsszák, és nekünk ma nem ment a befejezés, vagy beragadt a labda, vagy nem találtuk el, vagy elakadt, ez egy ilyen nap volt.
Bízom benne, hogy megtanultuk a leckét, és legközelebb az ilyen mérkőzést megnyerjük.
Feczkó Tamás: - Gratulálok a Mezőkövesd őszi teljesítményéhez, várhatóan dobogón telelnek, és ma is megmutatták, hogy miért!
A mi játékosaink azonban bebizonyították, hogy igazi küzdők, nagy harcosok, és valódi csapatot alkotnak. Orosz Donát 17 és fél évesen élete első élvonalbeli mérkőzését játszotta végig, a szélső védő Vági András pedig belső középpályásként állt helyt. Ilyen felfogatott összeállításban még edzésen sem játszottunk.
Olyan játékosokkal dolgozom, akik napról napra bebizonyítják, hogy értékes emberek, értékes labdarúgók. Ma a legfontosabb feladatunk az volt, hogy szervezett játékkal eltüntessük a sérülések okozta hiányt.
Az utolsó másodpercig bíztunk a sikerben, és ugyan a hazaiak több helyzetet alakítottak ki, a 48. percben mégis ők rúgták ki a gólvonalról a labdát - ez volt a meccs legnagyobb helyzete. A játékosok nagyon akarták a győzelmet, ennek is köszönhető, hogy az utolsó percben képesek voltunk megszerezni a győztes találatot. 
Idegenben, mégis hazai pályán játszottunk, mert nagyon sok szurkoló kísért el minket, és kiváló hangulatot teremtettek, ami nagyban hozzájárult a győzelemehez. Bízom benne, hogy a jövő héten az FTC ellen is hasonló hangulatban játszunk.