- Hogyan emlékszel vissza azokra a napokra, amikor megérkeztél Miskolcra?
- Nagyon izgatott voltam, amikor Dave Allison felhívott engem. Kész voltam arra, hogy újra a jégen legyek és formába kerüljek. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy megkaptam ezt a lehetőséget. Az első napok nem voltak egyszerűek, de pár nap után, amikor már megismertem a srácokat és a csapatot már nagyon könnyen be tudtam illeszkedni. A fiúk ezt megkönnyítették nekem. Hamar megismertem a várost és a klubot, így egy kellemes környezetben találtam magam.

-Hogyan tudtál alkalmazkodni a nagyobb jégfelülethez és a kevésbé fizikális játékhoz?
- Az egyetemen már néhányszor játszottam nagyobb jégfelületen és valóban, mindig igyekszem a fizikális játékommal segíteni az aktuális csapatomat, bármilyen ligában is játszunk. Ebből erőt meríthet a csapat, én pedig kihasználom azokat a lehetőségeket, amikor használhatom a fizikális játékomat. Nem kellett túl sokat alkalmazkodnom, hiszen végülis hokiról beszélünk, ami egy közös nyelv. Élvezem a fizikális odalát a játéknak és ezen nem is szeretnék változtatni. Ahogy említettem, a liga nagyszerű színvonalat képvisel, egyedül a játékvezetési stilushoz volt nehéz hozzászoknom.

- Milyen volt Miskolcon újra együtt dolgozni a korábbi csapattársaiddal és edződdel?
- Nagyon jó és élvezetes volt. Már 4-5 éve nem játszottunk együtt, szóval érdekes volt látni, hogy hogyan változtunk, fejlődtünk a jégen és a jégen kívül. Kyle, Alec, Zach és Dave is kitűnő személyiség. De ezt a csapat minden tagjáról elmondhatom.

- Hasznos volt számodra az itt töltött időszak?
- Igen, teljes mértékben. Egy nagyon jó bajnokságban játszik a csapat. Hogy őszinte legyek nem tudtam, hogy mibe is vágok bele, nem tudtam, hogy a szlovák ligában mi fog engem fogadni. De egy nagyon jó élmény volt. Igyekeztem a saját dolgomat tenni, a saját játékomat játszani. Ez egy jó lehetőség volt, hogy egy lépést tegyek a céljaim felé, hiszen az utóbbi időben nem igazán tudtam játszani. Sokat tanultam és ezt nem csak a játékomra értem. Szeretek új embereket megismerni és látni a világot. Ez egy remek lehetőség volt erre. A srácok, akiket megismertem itt nagyszerűek. Boldog vagyok, hogy volt lehetőségem ide jönni és Miskolcon játszani.

- Mi vár rád a következő időszakban?
- A kötelező karantén letöltése után csatlakozom a Boston keretéhez és január első napjaiban megkezdjük a felkészülést az NHL szezonra. Bármi is vár rám, én készen állok rá.

- Köszönjük a munkádat és sok sikert kívánunk!
- Köszönöm a lehetőséget a DVTK-nak, hogy a kényszerű szünetben játéklehetőséget biztosítottak számomra. Nagyszerű kaland volt, annak ellenére, hogy a járvány miatt nehéz időket él meg mindenki. Köszönök mindent, amit itt kaptam, remélem a jövőben még lesz alkalmunk találkozni.

Névjegy

Név: Nick Wolff
Születési hely: Eagan, Minnesota, USA
Születési idő: 1996. július 21.
Állampolgárság: amerikai
Súly: 104 kg
Magasság: 195 cm
Poszt: hátvéd

Pályafutása

2020 - DVTK Jegesmedvék (Tipos Extraliga) - Boston Bruins
2016-2020 University of Minnesota-Duluth (NCAA)
2014-2016 Des Moines Buccaneers (USHL)
2011-2014 Eagan High (USHS-MN,