A versenykiírás ugyanis úgy rendelkezik, hogy az alapszakasz után az 1-8. helyen végzett csapatok a bajnoki címért és a dobogóért küzdhetnek tovább, míg a 9-12. pozícióban zárt együttesek az alapcsoport első négy helyezettjével alkotnak egy új nyolcast. Az oda-visszavágós sorozat után a következő szezon legjobb négy helyezettje csatlakozik a felső házhoz. Érdekesség, hogy az alapszakasz után a csapatok hozott pontokat kaptak, ezzel indítják a bajnokság második felét. 

A DVTK korosztályai közül legkedvezőbb helyzetben a Bém Gábor vezette U17-es csapat áll, hiszen ősszel a Puskás Akadémia, a Budapest Honvéd és a Mol Fehérvár mögött a negyedikként zártak, így a felsőházban kezdik meg az idei küzdelmeket, az alapszakaszban nyújtott teljesítmény után pedig három bónusz pontot is beírtak a DVTK neve mellé. Az pedig biztosra vehető, hogy ez a korosztály jövőre is a kiemelt bajnokságban szerepelhet majd. (Még több hír a DVTK U17-ről)

A folyatásnak viszont jóval nagyobb tétje van az U16-os és az U19-es csapat esetében. A Vincze Richárd vezette nagyobbak kilencedikként fejezték be az őszt, így az alsóházba kerültek további három riválissal együtt, hozzájuk érkezett az alap csoport legjobb négy helyezettje. Innen a legjobb négy ősszel visszakerül az elit mezőnybe, természetesen a DVTK U19-nek ez a célja az előttünk álló időszakban. A piros-fehérek  hat bónuszpontot visznek magukkal, tehát az első helyről vágnak neki a tizennégy mérkőzéses sorozatnak. (Még több hír a DVTK U19-ről)

Nagyjából hasonló helyzetben van Miskei Attila U16-os garnitúrája. Az őszi tizenegyedik pozíció a B csoportra volt elegendő, innen jön a folytatás 4 hozott ponttal. A DVTK akadémiai korosztályai közül az U19 szombaton az Újpestet fogadja, az U16-osok pedig Pécsett vendégszerepnek. Az A csoportos U17 a Mol Fehérvár otthonában a jövő hét végén lép először pályára. (Még több hír a DVTK U16-ról)

A DVTK érdekeltségű bajnokságok összetétele

U19 B-csoport
Diósgyőri VTK
Mol Fehérvár FC
Puskás Akadémia
Paksi FC
Újpest FC
Újpesti TE
Pécsi MFC
Kecskeméti TE LA

A bajnokság állása

U17 A-csoport
Puskás Akadémia
Budapest Honvéd-MFA
Mol Fehérvár FC
Diósgyőri VTK
MTK Budapest
DVSC-DLA
Ferencvárosi TC
Vasas Kubala Akadémia

A bajnokság állása

U16 B-csoport
Nyíregyháza Spartacus
Paksi FC
Diósgyőri VTK
Mol Fehérvár FC
Pécsi MFC
Újpest FC
Gyirmót SE Győr
Kecskeméti TE LA

A bajnokság állása