Antal Botond az évek során számtalan nagy csatát megélt, sokszor vitte hátán a csapatot, a 120 diósgyőri tétmérkőzésből 23 alkalommal gólt sem kapott. Csak Veréb György (287), Károlyi József (185) és Tamás Gyula (143) védte több bajnokin a diósgyőri kaput, közvetlenül megelőzve Ivan Radošt (101) és Szabó Lászlót (100). 


- Büszke vagyok rá, hogy a DVTK labdarúgója lehettem, és hét éven át szolgáltam a klubot - mondta búcsúzóul Antal Botond. - Ez idő alatt sok mindent éltünk át együtt, de én csak a szépre szeretnék emlékezni, mint például az Európa Liga-selejtezőjében aratott győzelmekre, a Nyíregyháza elleni rangadókra, és az FTC elleni sikerekre. A klub és Miskolc egyaránt hozzám nőtt, de most eljött a váltás ideje. Szeretném megköszönni a szurkolóknak a felejthetetlen élményeket, a játékostársak, az edzők és a klub összes dolgozójának a munkáját. Szurkolok, hogy a csapat visszajusson az élvonalba, és ott ismét olyan eredményt érjen el, amelyikre büszke lehet a szurkolótábor és az egész város. 

- A mezőkövesdi klub  Antal Botondot kivásárolta a szerződésében szereplő feltételekkel - tájékoztatott Benczés Miklós sportigazgató. - Köszönöm neki azokat az éveket, amit a DVTK-családban töltött! Kevés olyan játékost ismerek, aki ennyire tudatosan építi a karrierjét, Botond már elvégezte az A-licences edzőképzést, és a közelmúltban fejezte be a kapusedző-képzést is. A későbbiekben akár a DVTK Labdarúgó sportakadémián is kamatoztathatja megszerzett tudását.

Köszönünk mindent amit a DVTK-ért tett, további pályafutásához sok sikert kívánunk!