- A kapus posztot tekintve mindig szükség van az utánpótlásra, hiszen jóval kevesebben vagyunk, mint a mezőnyjátékosok. Éppen ezért nagyszerű érzés volt olyan gyerekekkel is foglalkozni, akik most először látogattak el hozzánk - fogalmazott Szalma Pál. - Az is érdekesség, hogy nem csak a városból, a vonzáskörzetből és a környékről, hanem az ország távolabbi pontjairól is eljöttek hozzánk, ami nekünk is új impulzusokat adott. 

A kiválasztó szempontjából nyitva volt a pálya, a megadott elektronikus felületen keresztül bárki leadhatta a jelentkezési szándékát. Emellett a DVTK parnerklubjaiban védő gyerekekeket a piros-fehérek folyamatosan figyelik, sőt a személyes kapcsolattartás is szorosabb. Az előző események szinte csak és kizárólag lábjáték és kapustechnikai feladatok voltak, most viszont bővítették a repertoárt. 

- Az alapképességek mellett két további szegmest érintettünk, mert szerettünk volna még tisztább képet kapni a gyerekekről - folytatta Szalma Pál. - A Fitt4 Race programon keresztül néztük a fiatalok reakció gyorsaságát, illetve a döntéshozatallal kapcsolatos kvaltiásokra is kíváncsiak voltunk. Amikor ezzel végeztünk, akkor a pályán két teszten keresztül felmértük a kapusok robbanékonyságát, és csak ezután következtek a korábban is alkalmazott alap-gyakorlatok. 

A programmal kapcsolatban Szalma Pál azt sem titkolta, hogy a tehetségkiválasztó célja, hogy rátaláljanak a jövő DVTK kapusára. Azt is tudják, hogy ezen a poszton melyik korosztály szorul erősítésre, ezért ezen a szemüvegen keresztül is nézték a jelentkezőket. 

- A tehetségük és a születési idejük alapján célirányosan és fókuszáltan igyekszünk szűkíteni a létszámot. A mostani tapasztalatok azt mutatták, hogy nyolc-tíz olyan jelöltünk van, akiknek van esélyük arra, hogy akár csatlakozzanak a kiemelt akadémiánkhoz - tette hozzá Szalma Pál. - Őket a saját, megszokott környezetükön túl a mi korosztályos csapatainknál is meg szeretnénk figyelni. Ezért fel fogjuk nekik ajánlani, hogy akár hetente többször vegyenek részt az edzéseinken. Emellett a mérkőzés-teljesítményüket is folyamatosan nyomon követjük, ebből tudunk majd róluk egy átfogó képet kapni.