Jól kezdett a DVTK a Fehérgyarmat otthonában és már öt perc alatt három góllal ellépett (2-5), amit a 11. percre tovább tudott növelni (5-10). Habár egy diósgyőri két perces kiállítás után közelebb tudtak zárkózni a hazaiak a 18. percre újra visszaállt az öt gólos különbség (9-14). Az első félidő hajrája aztán ismét Diósgyőri mezőnyfölényt hozott, és kiváló játékkal 14-21-es állással vonulhatott a csapat a félidőre.

A második játékrészt kiegyenlítetten kezdték a csapatok, ám a 45. perchez érkezve a DVTK tovább növelte előnyét (21-29). A mérkőzés finisébe érkezve tíz góllal is vezettek Molnár Andrásék (25-35), ám végül a Fehérgyarmat kicsit kozmetikázni tudott az eredményjelzőn és 32-40-nél érkezett a végső sípszó.

A találkozón Gulácsi Bálint és Kohlrusz Levente hat-hat gólig jutott, míg Kovács Róbert és Kiss Dávid ötször vette be az ellenfél kapuját.

Férfi kézilabda NB II. Észak-kelet, 20. forduló

Fehérgyarmati VSE - DVTK 32-40 (14-21)

Kölcsey Ferenc Ref. Ált. Isk. (Újfehértó)

A mérkőzés részletes jegyzőkönyve

Molnár András vezetőedző: Továbbra sem tudunk végig fegyelmezettek lenni a védekezésünk pedig kritikán aluli volt. Sajnálom, mert a nyújtott teljesítményünk nincs összhangban az elvégzett munkánkkal. Ettől függetlenül nyertünk és ez a legfontosabb!! De az biztos, hogy össze kell szednünk magunkat, ha győzelemmel akarunk búcsúzni a szezontól!

A DVTK szezonbeli 19. győzelmével megerősítette helyét a tabellán az utolsó forduló előtt, ahol majd a városi rivális Acélváros KK érkezik a Generáli Arénába május 12-én 19 órától.