Az előző szezonban a Generáli Arénában veretlen DVTK a 2023/24-es idényt is magabiztos játékkal kezdte a 2. fordulóban a Gödöllő ellen. A 11. perchez érkezve már hét gólos előnyt építettek a piros-fehérek, amit azonnal vendég időkérés követett (9-2). Az egy perces pauza után stabilizálódott a vendégek játéka, azonban közelebb már nem tudtak már kerülni Molnár András csapatához, akik megőrizve a találkozó legelejeén összeszedett előnyt 21-14-es eredménnyel fordultak.

 

A második félidő elején a tovább tudta növelni előnyét a Diósgyőr, amit a 41. percre tíz gólosra is feltornázott (28-18). A mérkőzés végső fázisában számos, az utánpótlásból az idei évben a felnőtt csapatba felkerült játékos is lehetőséget kapott a bizonyításra, akikkel a pályán végül 38-27 arányban itthon tartotta az újabb két pontot a DVTK.

 

A találkozón Kohlrusz Levente 11 gólt lőtt, míg Gulácsi Bálint nyolcszor, Szepesi István pedig négyszer vette be az ellenfél kapuját. A mérkőzésen Torma Antal 35 százalékos mutatóval védett.

Férfi kézilabda NB II. C csoport, 2. forduló

 DVTK - Gödöllői KC 38-27 (21-14)

Miskolc, Generáli Aréna

A mérkőzés részletes jegyzőkönyve

Molnár András vezetőedző: Úgy érzem, hogy túl hamar eldőlt a mérkőzés, és ez gyakorlatilag a találkozó egészére rányomta a bélyegét. A győzelmet viszont nem kell megmagyarázni, de az egyértelmű, hogy hatvan percen keresztül koncentrálnunk kell, ahhoz, hogy a céljainkat el tudjuk érni.

 

A DVTK a harmadik fordulóban ismét hazai pályán játszik, méghozzá a városi rivális Acélváros KK ellen szeptember 23-án 17 órától, ahová a belépés az összes idei meccshez hasonlóan ingyenes.