A DVTK négy bajnoki és egy kupamérkőzést követően szenvedett először vereséget Zalaegerszegen.

- A legutóbbi mérkőzés nagyon rosszul sikerült, amiért újra elnézést kérek a szurkolóktól - kezdte Vladimir Radenković. - A találkozó után udvarias hangnemben, de kíméletlen őszinteséggel beszéltünk a játékosokkal, hiszen a munkánk - beleértve magamat és a teljes stábot - a bizalmon alapul. Rávilágítottunk néhány részletre, ami a vereséget okozta, és mivel okos játékosok vannak Diósgyőrben, megértették a mondanivalónkat. Ezt követően pedig azt kértem a játékosoktól, hogy felejtsék el a múltban történt dolgokat, és azokra a feladatokra figyeljenek, ami előttünk áll. 

A DVTK szombat este Zalaegerszegen játszott bajnoki mérkőzést, ahonnan vasárnap hajnalban ért haza a csapat. Szerdán kupamérkőzés, szombaton bajnoki, majd a következő héten ismét két bajnoki vár a csapatra.

- Valóban sok mérkőzés vár ránk mostanában, de a DVTK keretében sok jó játékos található, akik meg fogják kapni a lehetőséget arra, hogy bebizonyítsák ezt - reagált a vezetőedző. - Amikor 16 nap alatt öt mérkőzést játszik egy csapat, akkor természetesen rotálni kell a játékosokat, hiszen az edzői stábnak az a dolga, hogy minden támogatást megadjon a labdarúgóknak a minél jobb teljesítmény elérése érdekében. 

Lassan közhellyé válik a mindig csak a következő mérkőzésre készülünk mondat, amit most zárójelbe lehet tenni.

- Figyelnünk kell arra, hogy melyik játékosból mennyit vesz ki egy-egy mérkőzés, valamint mennyire tudja kipihenni magát a rendelkezésre álló rövid idő alatt, de a figyelem központjában ezúttal is csak a következő mérkőzés lesz - világította meg.

A III. Kerület, a Siófok, valamint a ZTE búcsúztatása után újabb Magyar Kupa mérkőzés vár a csapatra. A továbbjutás egy mérkőzésen dől el.

- Szerda este a Magyar Kupában lépünk pályára, azt szeretném látni a srácokon, hogy mindenki maximálisan komolyan veszi ezt a sorozatot is. Sportemberek vagyunk, szeretnénk itt is nyerni - szögezte le.

Az FTC a Nagyecsed, a PAFC és a DVSC búcsúztatásával jutott a negyeddöntőbe. (Az ellenfélről bővebben és a közös kupamúltról itt lehet olvasni.)

- Az FTC sok szempontból kiemelkedik a magyar mezőnyből, biztos vagyok benne, hogy Diósgyőrbe is a továbbjutás vágyával érkeznek - osztotta meg. - A legutóbbi bajnoki fordulókban láthattuk, hogy milyen kiváló formában játszanak, és ellenünk is biztosan motiváltan lépnek pályára, hogy megmutassák, milyen focit tudnak játszani. 

Vasárnap délután az FTC-ből hiányzott néhány kulcsjátékos Mezőkövesden, illetve néhány alapjátékos csak a második félidőben kapott szerepet.

- Az FTC kerete rendkívül erős, nem okoz számukra gondot, hogy vasárnap bajnoki Mezőkövesden, szerdán kupameccs Diósgyőrben, szombaton pedig bajnoki csúcsrangadó otthon a Paks ellen. Biztos vagyok benne, hogy ellenünk a lehető legerősebb csapattal állnak fel - vetítette előre.

Az előző idényben Vladimir Radenković és Dejan Stanković együtt dolgozott az FK Crvena zvezda csapatánál, és ha az FTC nem kéri az DVTK elleni bajnoki elhalasztását, akkor a diósgyőri szakvezető volt kollégája ellen mutatkozott volna be új csapata élén. De ami késik, az nem múlik.

-  A közös munkát követően is jó viszonyban maradtunk Dejan Stankovićcsal, ami persze semmit nem jelent majd szerda este. Akkor az ellenfél csapatának az edzője lesz, akiket le akarunk győzni. Megadjuk neki a tiszteletet, de mindent megteszünk azért, hogy mi jussunk a következő körbe.

Teltház várható a DVTK Stadionban, ahová kérjük, mindenki időben induljon el. A kiváló hangulat pedig plusz erőt adhat a diósgyőri játékosoknak.
 
- Amennyiben a pálya minden részén és a mérkőzés minden pillanatában kiadjuk magunkból a maximumot, akkor nekünk is meglesz az esélyünk a továbbjutásra - mondta Vladimir Radenković. - Egy nagy vizsga előtt állunk, szerdán bebizonyíthatjuk, hogy képesek vagyunk szenvedni a sikerért mindamellett, hogy tudunk focizni is. A labdarúgók mentalitása képessé teszi a csapatot erre, és akkor a szurkolóink támogatásával a DVTK is ott lehet a Magyar Kupa legjobb négy csapata között.

A találkozót Andó-Szabó Sándor vezeti, segítői ifj. Tóth Vencel és Bornemissza Norbert lesznek, míg a tartalék játékvezető feladatát Antal Péter látja el. A DVTK Stadion kapui 18 órakor nyitnak.