OTP Bank Liga, 8. forduló

DVTK - MVM Paks 1-0 (1-0)

Diósgyőri Stadion, 5000 néző. Játékvezető: Bognár Tamás (Albert István, ifj. Kormányos Gábor).
Diósgyőri VTK: Ribánszki - Vági, Gal, Raković, Gohér - Takács P., Elek - Gosztonyi, Fernando, Bacsa - Tisza. Vezetőedző: Sisa Tibor.
MVM Paks: Csernyánszki - Heffler T.  Éger, Fiola, Szabó J. - Kulcsár D., Sifter - Bori, Lázok, Bartha - Simon. Vezetőedző: Tomislav Sivić

Csere: Gal helyett Hanek az 54., Bartha helyett Vayer az 58., Gosztonyi helyett Silva az 59., Kulcsár helyett Tököli a 70., Elek helyett Abdouraman a 78., Lázok helyett Eppel a 89. percben.
Sárga lap: Lázok a 35., Gosztonyi a 39., Elek  a 66., Kulcsár a 67., Fiola a 93. percben.
Gólszerző: Bacsa (1-0) a 4. percben.

2012-2013 8. forduló: DVTK - Paks 1
A győztes csapat (fotó: bp)



Edzői értékelések:

Sisa Tibor: - Ismertük az ellenfelet, tudtuk, hogy jó csapat, nemrég még az EL-ben szerepelt, stílusos, remek gárda, de felkészültünk belőlük. A helyzetek számában egyenlő volt a meccs, viszont labdabirtoklásban jobb volt a Paks. Mivel a kispadon csak védőjátékosok ültek, így nagyon értékes a mai győzelmünk. Volt olyan korábban, hogy jobban játszottunk, ám akkor vesztettünk, de ma nem így történt. Ilyen elánnal kell játszani, s akkor meg lesz a győzelem máskor is. Ez kell a sikerhez. Vannak még olyan játékosaink, akiket be kell építenünk a csapatba, és akkor nagyon jó együttesünk lehet.
Tomislav Sivic: - Gratulálni szeretnék a Diósgyőrnek! Mindig nagy élmény ilyen közönség előtt játszani, teltház előtt, igazi focihangulatban. Úgy érzem kiszolgáltuk a drukkereket. A saját csapatomnak is szeretnék gratulálni, mert elég jól játszottunk. Uraltuk a meccset, sokat volt nálunk a labda, de túl sok gólveszélyt nem jelentettünk. Bízom benne, hogy a gólok is jönni fognak hamarosan. Folyamatosan fejlődünk, de ma egy erős és komoly ellenfél legyőzött minket.

A mérkőzés összefoglalója