- Ugye nagy kő esett le a szívedről, hogy végre nyert a csapat?
- Természetesen nagyon örülök neki. Már a Debrecen ellen is benne volt a levegőben, hogy győzzünk, esetleg pontot szerezzünk, sajnos nem sikerült. Pénteken nagyon stabil csapatjátékkal sikerült nyerni, a játék minden elemében jobbak voltunk a Pécsnél.

- Mikor lőttél utoljára ilyen gólt?
- Hiányzott már, hogy ilyen kapussal szembeni szituációba kerüljek és örülök neki, hogy sikerült értékesíteni. Nem úgy vettem át Bacsa Patrik nagyszerű labdáját, hogy na, most kicselezem a teljes védelmet, hanem ahogy jöttek sorban a védők, mindig próbáltam a legjobb döntést meghozni. Így sikerült, amit egyáltalán nem bánok. Fontosnak tartom, hogy nagyon jó pillanatban esett a gól: közvetlenül az első félidő lefújása előtt. És hogy mikor lőttem ilyen gólt? Újpesten is voltak szép találataim, de a DVTK mezében Pápán szereztem egy hasonló, sok cselt követő találatot 2005 tavaszán. Bízom benne, hogy sok hasonló gólt fogok lőni a közeljövőben és másfajtát is!

- A gólodon kívül hogyan érezted magad a pályán?
- Kezd a csapat egyre jobban összeérni. Azt látni kell, hogy február óta rengeteg változás történt a csapat háza táján, távoztak és érkeztek új játékosok, valamint volt egy edzőváltás is. A keret zöme most “tanulja” az NB I.-et vagy azért mert korábban az NB II.-ben, vagy azért mert más országban játszott. Mindenkinek meg kell szoknia a légkört és ez nem megy az egyik pillanatról a másikra. Ősszel sokat bosszankodtunk az idegenbeli teljesítmény miatt, tavasszal viszont ez már a második sikerünk. Türelemre van szükség, már Győrben és a DVSC ellen is jól játszottunk, a Pécs ellen pedig egészen jól és most eredménnyel is párosult. Folyamatosan fejlődünk, és ez bíztató. Ütőképes csapat lehetünk, de ehhez tényleg türelemre van szükség.

- Ősszel mindössze két gólt szereztél, tavasszal pedig már három találatnál jársz. Kijelenthetjük, hogy kezdesz belelendülni?
- Megmondom őszintén, nem szeretem az ilyen típusú kérdéseket. Mindenki azt várja, hogy Tisza Tibi minden mérkőzésen gólt lő és mindegyiket eldönti - és ugyanez igaz Luquéra is. Minden csapatnak vannak kulcsjátékosai, akik már bizonyítottak, de ezt nemcsak a szurkolók, hanem az ellenfél is tudja, és kiemelten figyelnek ránk. Ezért szükséges, hogy stabilan játszunk, minél több jó formában lévő játékos alkossa a csapatot, ami megosztja az ellenfél figyelmét és könnyebbé teszi a mi dolgunkat is. Nagyon keményen dolgozunk a sikerért, de a mi csapatunkban nincsen Messi és C. Ronaldo, aki szezononként 40-50 gólt lő.

- A következő ellenfél a Honvéd. Mit vársz a mérkőzéstől?
- Meg kell ismételni a pécsi teljesítményünket és a nagyon stabil védekezésből épülő gyors támadásokkal lesz keresnivalónk a Honvéd ellen is. Ahogy láttam mostanában leendő ellenfelünk játékát, ők sem mutatják egy magabiztos csapat képét, valahol elvesztették a fonalat. Kijelenthetem, hogy mi vagyunk a mérkőzés esélyesei. Kérem, minél több szurkoló jöjjön ki a mérkőzésre, mert nagyon fontos a támogatásuk, és szeretnénk bebizonyítani, hogy nem felejtettünk el futballozni, egy szerethető csapat vagyunk.