A keddi rendezvényen megjelent a szerződött partnereink (Kazincbarcika, Ózd, Sárospatak, Edelény, Alsóberecki Füzesabony labdarúgóklubjainak és a Miskolci Egyetem) képviselője mellett leendő partnereink (Encs, Szerencs, Abaújszántó) képviselője is.

A konzultációt azzal a céllal rendezte a DVTK, hogy minél hatékonyabban sikerüljön felkutatni a rendelkezésre álló forrásokat és az célzottan a megye labdarúgó utánpótlására legyen fordítva.

Dudás Hunor, a Diósgyőr FC Kft ügyvezetője prezentációjában a TAO nyújtotta lehetőségeket, a pályázat elkészítésének fázisait, a támogatók megkeresését mutatta be. Majd felajánlotta, hogy a DVTK saját humán erőforrás eszközeivel segíti partnereit a pályázat elkészítésében, a támogatók felkutatásában.

Az infrastruktúra fejlesztésére kiválóan alkalmas a TAO, viszont az önrészt bben az esetben is elő kell teremteni. Ezért be kell vonni a helyi önkormányzatokat is - hívta fel rá a figyelmet. A műfüves pályák létesítése Magyarország éghajlati viszonyait figyelembe véve különösen fontos, hiszen így évi 11 hónapra lehet növelni a szabadtéri, nagypályás képzési időt.

Kiemelte annak fontosságát, hogy a következő 2-3 évben minden klub legalább évi 20 százalékkal növelje az utánpótlás labdarúgóinak számát. Ehhez viszont új edzők bevonására is szükség van. Továbbá, a következő két évben legalább egy szinttel meg kell emelni az edzők képzettségi szintjét (pl: az UEFA D-ről UEFA B-re, UEFA B-ből UEFA A-ra).

Elhangzott, a DVTK a Magyar Labdarúgó Szövetség B.-A.-Z. megyei Igazgatóságával közösen továbbképzést tervez a megye utánpótlás edzői részére 2012 júniusában, amivel a klub segíteni szeretné az egységesebb képzést, erősíteni a megye labdarúgó klubjainak egységét.

Ezt követően Fuhrmann Géza, a DVTK utánpótlás szervezési igazgatója felhívta a figyelmet, hogy a városoknak, községeknek nem csak pályákra, öltözőkre érdemes pályázni, hanem autóbuszra is, amivel megoldható a környező településekről a labdarúgó tehetségek edzésre szállítása.

A résztvevők ezek után aktív konzultációt folytattak, majd zárásul megtekintették a diósgyőri sportliget TAO pénzből elkészült létesítményeit: a két műfüves és két füvest füves pályát és az épülő öltözőket.