Hollósy András, a DVTK pr-menedzsere nyitotta meg a rendezvényt, majd rögtön játékra hívta a megjelenteket. A kvízkérdésekre helyesen válaszolók egy-egy DVTK-kávéval lettek gazdagabbak.

Ezt követően a DVTK hangulatfelelőse, az est házigazdája ismertette, miért érdemes csatlakozni a DVTK szurkolói klubhoz, például a jövőben Abaújszántón is lehet jegyet vásárolni a Diósgyőr hazai mérkőzéseire, nem kell ezért külön Miskolcra utazni.

Az est legjobban várt részében Ivan Radoš, Vági András és Dobos Attila válaszolt először Hollósy András, majd a szurkolók kérdéseire.

Ivan Radoš, Vági András és Dobos Attila (Zsolt Lengyel Photography)

Dobos Attila
elsősorban a megjelent focistapalántáknak címezve mondta el: - Mezőcsáton kezdtem focizni, serdülőként sokat játszottam az Abaújszántó ellen is. Az 1996-97-es szezonban 16 évesen a körzeti bajnokságban játszottam, ahonnan a Borsod Volánba, az NB II.-be igazoltam. Tehát nagy akarattal a legalacsonyabb osztályból is fentebb lehet lépni, és ez álljon példaként mindenki előtt.

Később szurkolói kérdésre elárulta, hogy Miskolcon született, így természetesen gyerekként szeretett volna a DVTK játékosa lenni. - Azok közé tartozom, akiknek teljesült az álma – tette hozzá. - Pályafutásom vége felé szerettem volna közelebb játszani az otthonomhoz, ezért igazoltam 2010-ben a DVTK-ba. Foggal-körömmel kell harcolni a kezdőcsapatba kerülésért, de nehéz bekerülni, mert sok jó játékos alkotja a keretet. Bízom benne, hogy a kispesti kupagyőzelemhez hasonló sikereket fogok elérni Diósgyőrben is.

A jövőjét firtató kérdésre azt válaszolta, hogy már 33 éves, ezért feltehetően a DVTK-ban fejezi be a pályafutását, egyedül csak azt nem döntötte még el, hogy később levezetésként játszik-e alacsonyabb osztályban.

Másik kérdésre elmondta, az alázatos játékosok a példaképei, például Iniesta és Xavi, akik világsztárként is meg tudtak maradni szerény embernek. Ezzel csengett össze, a milyen érzés a DVTK labdarúgójának lenni kérdésre adott válasza is: - Jó, de felelősséggel jár viselkedésben, hozzáállásban. Nagyszerű érzés ekkora klubban, ilyen közönség előtt játszani. Nem csalódtam, hogy focistának álltam.

Végezetül ismét a fiatalok felé fordult: - Egy labdarúgónak legalább annyira fontos a táplálkozás és a pihenés, mint maga az edzés. Diósgyőrben hétfőn általában futóedzés szerepel a programban, kedden, szerdán a fizikai felkészítésen, majd később a frissülésen, a taktikai felkészülésen van a hangsúly, hogy a mérkőzésen mindenki csúcsformában tudjon pályára lépni.

Dobos Attila után Vági András kapott szót.

- Minden fiatal álma, hogy külföldön szerepeljen, de Svájcban kevés lehetőséget kaptam az első csapatban, csak a tartalékbajnokságban játszottam rendszeresen, ezért tértem haza Magyarországra, ahol elsődleges célom, hogy tovább fejlődjek. A svájci foci az angolra hasonlít a sok ívelgetéssel, fejpárbajjal. A magyarral összehasonlítva elmondhatom, sokkal erőteljesebb játék jellemző arrafelé. Diósgyőrben is nehéz bekerülni a csapatba, mert minden posztra két hasonló tudású játékos van, ezért napról-napra bizonyítani kell.

Természetesen ő is több kérdést kapott, többek közt azt, hogy milyen érzés népszerű focistának lenni. - Jó érzés, ha felismernek, megszólítanak az utcán, szívesen megállok és válaszolok a kérdésekre. De azt sem szabad elfelejteni, hogy egy sportolónak sok mindenről le kell mondania a siker érdekében – intette a fiatalokat.


Ivan Radoš
is elsorolta pályafutását, majd válaszolt a kérdésekre.

- 1990-ben kezdtem a focit hatéves koromban. Jól érzem magam Magyarországon, eddigi itteni pályafutásom során voltak nehezebb és jobb időszakok. Bízom benne, hogy a csapat minél előrébb végez, ami akár az Európa Liga szereplést is érhet. Kérdésre válaszolva elmondta, nem szívesen próbálná ki magát csatárként, az nem az ő világa. Nehéz-e úgy focizni Diósgyőrben, hogy nem beszélsz magyarul? - hangzott el a felvetés. - A fontosabb dolgokat megértem magyarul is, amire szükség van a pályán (később már magyar szót is hallhattunk a szájából – a szerk.), amit nem, arra pedig ott van az angol nyelv- válaszolt a horvát kapus.

A játékosok után Fuhrmann Géza, a DVTK utánpótlás szervezési igazgatója bejelentette, hogy a DVTK és az abaújszántói futball klub hamarosan, a együttműködési megállapodást ír alá annak érdekében, hogy a legtehetségesebb abaújszántói fiatalok Diósgyőrben folytathassák pályafutásukat. A DVTK pedig szakmailag segíti az abaújszántói klubot, illetve vendégül látja a fiatalokat egy OTP Bank Liga mérkőzésen. - Tehetség és kitartás kell ahhoz, hogy valaki Diósgyőrbe kerüljön – hangzott el.

A házigazdák képviseletében Soltész Zoltán, a legismertebb abaújszántói Diósgyőr-szurkoló szólalt meg.

- Rendszeres vendég a DVTK Abaújszántón, edzőmérkőzésen, edzőtáborban többször járt itt az egész csapat, de Ivan Rados tavaly nyáron megfordult a kapustáborban is, ahol együtt edzett a fiatalokkal – mondta el Soltész Zoltán. - Fejlődik a helyi labdarúgás, az öltöző felújítás a közeli cél, amire pályázott is a sportegyesület, de a nagy álom egy műfüves nagypálya. Szurkolunk a DVTK-nak, biztosan élni fogunk azzal a lehetőséggel, hogy Diósgyőrben személyesen nézzenek meg a gyerekek egy bajnoki mérkőzést, ha pedig bejut a csapat az Európa Ligába, akkor egy nagy kivetítőn lehet Abaújszántón követni a DVTK meccsét.

- Olyan klubéletet szeretnénk kialakítani, amibe azok is be tudnak kapcsolódni, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy rendszeresen elutazzanak Miskolcra – közölte Körmöndi Zoltán, a DVTK marketing igazgatója.

Kérdésre válaszolva elmondta, az országban másodikként Diósgyőrben lesz kiépítve az új beléptető rendszer ott, ahol eddig nem volt, így az őszi szezonra biztosan megszűnnek a jegyekkel, bérletekkel kapcsolatos anomáliák.

Az este zárásaként ezúttal is a fényképezőgépé volt a főszerep, majd a játékosok dedikálták a közös fotókat.