Felkészülési mérkőzés

Putnok VSE - Diósgyőri VTK 0-4 (0-2)

Abaújszántói sporttelep, 150 néző. Játékvezető: Pápai Zoltán (Szobóczki Csaba, Jurácsik Gergely).
Putnok: Roza (Botló a 46., Kakukk a79.) - Sebők, Nagy Cs., Kovács R., Boczki, Zabos, Mészáros B., Odrobéna, Zimányi (Engi az 50.), Ondó (Ulrich a 38.), Máté G. (Varró a 73.). Vezetőedző: Koszta Péter.
DVTK: Farkas (Rakaczki a 60.)  - Vági (Vadász a 46.), Gal, Budovinszky (Nagy T. a 46.), Gohèr (Frizoni a 46.)  - Gallardo (Bacsa a 60.), Sekour, Fernandez, Luque (Bogáti a 60.)  - Arze, Seydi. Vezetőedző: Benczés Miklós.

Gólszerző: Fernando (0-1) a 17., Arze (0-2) a 45+1., Seydi (0-3) a 63., Bogáti (0-4) a 78. percben.

Putnok - DVTK edzőmérkőzés 4
Bacsa Patrik küzd a labdáért (Fotó: Kocsis Norbert)

A gólok története

17. perc: Fernando Fernandez nézett fel az ellenfél tizenhatosa előterében és nagyon okosan a kapus fölött a hosszú felső sarokba emelte a labdát, 0-1.

45+1. perc: Gallardo cselezett le az alapvonalig, ott megverte a rátámadó védőt és a rövid sarkot záró kapus fölött a kapu elé löbbölte a labdát. A berobbanó Vicente Arze egy lépésről fejelt a kapuba, 0-2.

63. perc: Egy baloldali beadás után l'Imam Seydi továbbította a labdát a kapu előteréből a hálóba, 0-3.

78. perc: A balszélen az alapvonal felé induló Bogáti Péter megfordult, befelé húzott és jobb lábbal kilőtte a jobb alsó sarkot, 0-4.

Mestermérleg

- Örülök neki, hogy természetes gyepen készülhettünk a Kecskemét elleni bajnoki rajta - mondta Benczés Miklós, a DVTK vezetőedzője. - A mai edzőmérkőzésnek az volt a legfontosabb feladata, hogy kijavítsuk azokat a hibákat, amelyek a Videoton elleni Ligakupa-mérkőzésen a felszínre kerültek. Úgy gondolom, ebben sikerült is előre lépnünk. Minden egészséges játékos lehetőséget kapott, kivéve Ivan Radošt, akit családi okok miatt volt távol. Tisza Tibor kisebb sérülése miatt a mérkőzés idején Javier Reyes-szel mozgott, míg Abdouraman úgyszintén kisebb sérülése miatt orvosi kezelésen vett részt.