- Múlt héten egy kiesés ellen küzdő csapat ellen győzött a DVTK és most is egy kiesés ellen küzdő csapatot fogad. Hasonló mérkőzés lesz?
- A tavaszi eredmények azt mutatják, hogy a Hajdúböszörmény jobb csapat, mint a Kazincbarcika és azt se felejtsük el, hogy azt a csapatot fogadjuk, amelyik 4 pontot rabolt el a Nyíregyházától. De a többi nagy riválisunk sem tudta őket gólokkal verni, masszív csapat. Én nem arra készülök, hogy gólparádét rendez a DVTK, hanem arra, hogy becsületesen odatesszük magunkat és legyőzzük az ellenfelet. Mohamadou Abdouraman sárga lapjai miatt hiányozni fog a középpályáról, a helyettesítésére kiszemelt Nagy Tamás pedig megsérült, ezért még a keretben sincs, de megoldjuk a helyettesítését.

- Matematikailag még nem bajnok a csapat, de nagy meglepetés lenne, ha nem sikerülne aranyérmet nyerni. Kell pörgetni a csapatot, hogy minél hamarabb kézben legyen az arany?
- Nem kell pörgetni a csapatot, mert minden egyes győztes mérkőzés után egyre nehezebb helyzetben vagyunk. Úgy képzelem el, hogy az ellenfeleink arról álmodnak, hogy na, majd mi állítjuk meg a Diósgyőr sorozatát; a játékosok pedig arról álmodnak, hogy na, majd én rúgok gólt a Diósgyőrnek. Ez a hozzáállás minden egyes alkalommal nagy feladat elé állít minket akkor is, ha megvan bennünk a képesség, hogy le is győzzünk mindenkit. Azt gondolom, ha a tudáshoz párosul a megfelelő akarat, akkor tényleg mindenkit legyőzhetünk ezen a tavaszon.

- Szombaton este fél tízre célba érhet a DVTK.
- Tisztában vagyok vele, hogy akár ma este is bajnokok lehetünk, de nem ezt tartom a realitásnak. Számomra sokkal fontosabb, hogy mi legyőzzük a Hajdúböszörményt, mint az, hogy a Makó pontot raboljon Nyíregyházán. Ez a nagyobb sportérdem és ezért tudunk valamit tenni. A vetélytársak eredményei csak addig voltak érdekesek számunkra, amíg hátrányban voltunk, amióta fordult a kocka, csak magunkra kell koncentrálnunk.

- És ha szombat este behozhatatlan előnyre tesz szert a DVTK, akkor kimész a szurkolókhoz ünnepelni?
- Ha úgy alakul...