- Mérkőzéseken viselted már többször a karszalagot, de a diósgyőri hétköznapokban még nem hárult rád az ezzel járó felelősség. Mennyire ért váratlanul a döntés?

- Szeretném azzal kezdeni, hogy igazi megtiszteltetés a Diósgyőr csapatkapitányának lenni. Vitelki Zoltán irányítása alatt, Elek Ákos távozása után is ideiglenesen én viseltem a csapatkapitányi karszalagot. Nem beszéltük meg Tamással, az öltözőben jelentette be a döntését. A csapat a bejelentést követően megszavazott egy háromfős „idősek tanácsát”, így velük együtt négyen fogjuk képviselni a csapatot.

- Korábban voltál már csapatkapitány?

- Igen. A Videotonnál és Győrben, sőt előtte Pápán is voltam kapitány, így szerencsére nem lesz új ez a szerepkör.

- Számítasz rá, hogy a hétköznapokban több feladat hárul rád a kinevezésnek köszönhetően?

- Elek Ákost segítve, a részemet úgy érzem, hogy eddig is kivettem a csapat körüli teendőkből. Most négyen leszünk, akik képviselik majd a csapatot, nem egyedül rám hárul majd a feladat.

 

Lipták Zoltán a DVTK új csapatkapitánya. #DVTK #football #newcaptain #LiptákZoltán #BódogTamás

DVTK (@dvtkinstagram) által megosztott bejegyzés,


- Eddig is meghatározó tagja voltál az öltözőnek, de most kapitányként a te feladatod is lesz az, hogy kirángasd a fiúkat a gödörből. Hogy érzed? Sikerülni fog?

- Én egyedül erre nem leszek képes, ehhez a többiek is kellenek. Most van két és fél hetünk, egy mini alapozást csinálunk, utána pedig tényleg bízom benne, hogy elindulunk felfelé. Itt az ideje, hogy elkezdjünk bizonyítani. Sok szurkolót elvesztettünk, de többet már nem veszíthetünk el, mert most mindenkire szükségünk lesz. Még egyszer mondom, meg kell indulni felfelé.

- Milyen most az öltözői hangulat?

- Hétfőn érkezett meg Bódog Tamás, most mindenki kapja az új impulzusokat. Sok minden változott, más típusú edzések vannak. Jelen pillanatban nagyon keményen, naponta két edzéssel készülünk. Mindenki fáradt, ez nyilvánvaló, de egyelőre minden nagyon pozitív.

A Bódog Tamással készült csütörtöki interjúnk itt látható