Összefoglaló 2017. november 3., péntek

ZTE NKK - Aluinvent DVTK 78 - 55

A Női Kosárlabda NB I. A-csoport 7. fordulójában Zalaegerszegen lépett pályára az Aluinvent DVTK és szenvedett vereséget a házigazda ZTE csapatától.

ZTE NKK - Aluinvent DVTK 78 - 55


Rosszul kezdte a találkozót a Diósgyőr, hiszen az első nyolc pontot a hazaiak szerezték, Peckova hárompontosával adott életjelet a vendégcsapat. Ez sem hozott azonban fordulatot a mérkőzés menetében, merthogy a továbbiakban ismét a ZTE volt eredményes és jelentősen elhúzott ellenfelétől (17-3). Engelman dobott be két büntetőt majd a túloldalon Kovács is. Szabó hármasára Koziar felelt egy duplával, mire Peckova is betalált újfent (21-10). Ezt követően két és fél percig nem találtak a gyűrűbe a csapatok, Parker büntetője törte meg a gólcsendet, és ezt Kovács még megfejelte egy sikeres középtávolival (24-10).

A második negyed Jeffery büntetőivel és Parker közeli kosarával indult, majdnem két perc telt el, mire Burkholder révén eredményes volt a DVTK (28-12). Nem találták a ritmust a piros-fehérek, és már húsz volt közte, amikor Peckova talált be a hárompontos vonalon túlról (32-15). A következő nyolc pontot a ZTE érte el, Gorjanácz kosarával kialakult az addigi legnagyobb különbség (42-15). Nagy 2+1-es akciója után Vukov is bedobott egy büntetőt, ezzel alakult ki a félidő eredménye (42-19).

Melnika kosarára Parker felelt a túloldalon, majd Koziar is jól büntetőzött, ráadásul Gorjanácz bevágott egy hármast – ezzel mondhatni végleg eldőlt a mérkőzés (49-21). Parker duplájával már harmin ponttal veztetett a ZTE, ebből faragott Nagy és Peckova, mindketten triplát dobtak, illetve Zele is betalált (51-29). Zele és Szalay kosárváltása után Burkholder dobott be egy büntetőt majd Pavel és Koziar emelt be egy-egy tempót (59-32). Szalay egy büntetője volt sikeres, Burkholdernek mindkettő (60-34). 

A záró negyedben felváltva estek a kosarak, a diósgyőrieknél Burkholder, Szabó és Zele volt eredményes, a hazaiaknál Parker és Jeffery volt elemében (69-42). A ZTE remek napot fogott ki, a DVTK pedig enerváltan és hitevesztetten játszott, Peckova triplája újfent harmincpontos különbségnél született, de megint csak zalai pontok következtek. A hajrában Peckova, Vukov és Nagy találataival még valamelyest kozmetikázta az eredményt a Diósgyőr, de a súlyos vereséget elkerülni nem tudta (78-55). 
 

Női Kosárlabda NB I. A-csoport . forduló

ZTE NKK - Aluinvent DVTK 78-55 (24-10, 18-9, 18-15, 18-21)

Zalaegerszeg, 100 néző. Játékvezetők: Söjtöry, Kovács, Esztergályos.
ZTE: Kovács 6, Hegedűs-Őri 5, Koziar 16/3, Jeffery 22/6, Parker 16. Csere: Pavel 2, Gorjanácz 8/3, Szalay 3, Jurko. Edző: Gáspár Dávid.
DVTK: Nagy 11/6, Bach, Burkholder 9, Zele 6, Melnika 2. Csere: Peckova 18/12, Szabó F. 5/3, Engelman 2, Kiss A., Aldazabal, Vukov 2. Edző: Štefan Svitek.

Edzői értékelés

Štefan Svitek: - Rosszul kezdtük a meccset, sajnos ezúttal nem találtunk ritmust. Talán mentálisan és fizikálisan is elfáradtunk, két meccs ennyi idő alatt még sok nekünk. Ellenfelünk agresszívan, fizikálisan játszott. 

A válogatott mérkőzései miatt hosszabb szünet következik a bajnokságban, így az Aluinvent DVTK legközelebb az Európa Kupában a PEAC ellen lép pályára november 22-én szerdán, a találkozó 18 órakor kezdődik Pécsett.