Összefoglaló 2018. március 16., péntek

PEAC - Aluinvent DVTK 70-76

Az alapszakasz utolsó előtti fordulójában hatpontos győzelmet aratva idegenben is jobbnak bizonyult az Aluinvent DVTK a PEAC-Pécs csapatánál.

PEAC - Aluinvent DVTK 70-76


Megnyomta a mérkőzés elejét a PEAC, és légiósai vezérletével gyorsan elkezdte termelni a pontokat. Ugyan 4-0-nál Zele, majd nem sokkal később Fontenette is bevágott egy hármast a vendégek részéről, de ekkor a pécsiek domináltak, főleg Imovbioh élt nagyon (11-6). Aztán szép sorban mások is föliratkoztak a pontszerzők közé, a diósgyőriek közül Nagy majd Bach. A védekezéssel nem nagyon törődtek a csapatok. Még a játékrész felénél se jártunk, de az állás akár negyed végi eredménynek is beillett volna (15-12). A következő percek azonban már egyértelműen a DVTK-é voltak. Brewer duplájával még csak egy pontra közelítette meg ellenfelét a vendégcsapat, a születésnapos Bach középtávolijával pedig már a vezetést is magához ragadta. Időt is kért a PEAC (15-16). De hiába, mert Szabó Fanni zúdított be egy hármast. Peckova kettese után már héttel ment a Diósgyőr, de akkor Mandić is szórt egy triplát. Attraktív támadójátékot játszott és emberfogással védekezett mindkét csapat, a dobópárbajt az első negyedben a Diósgyőr nyerte meg (18-21).

A második negyed első percében érintetlenek maradtak a gyűrűk, majd a második percben Brewer kettesére Mandić válaszolt, Szabó újabb hármasára pedig egy minuta múlva Vucorović egy duplával (22-26). Rasheed középtávolija után Štefan Svitek hívta magához csapatát, de a következő pontokat is az ex-diósgyőri bedobó szerezte, ezzel kiegyenlítve az állást. Ezután centergólok következtek, Melnika palánk alólijára, Imovbioh dobott be egy büntetőt (27-28). A kiharcolt fault után Zele büntetőzött jól, majd Rasheed is ezt tette. Wentzel hármasára pedig Zelétől érkezett válaszként egy kettes (32-32). Brewer és Peckova kosarai révén, valamint a zónavédekezésre való átállásnak köszönhetően a DVTK tudott újítani, és ötpontos vezetésre szert tenni. Rasheed ugyan szépített büntetőkből, de utána jött Szabó Fanni újabb triplája, és ezzel együtt hatpontos vendégvezetés. Ebből a negyed végéig faragni tudtak a hazaiak Roberson középtávolija és Vucorović büntetői által (38-40). 

Rasheed hárompontosa adta meg a második félidő alaphangját, de erre Peckova, Roberson duplájára pedig Szabó felelt (43-44). Hol az egyik, hol a másik csapat vezetett, Zele hármasa után éppen a Diósgyőr, de Imovbioh gyorsan egyenlített (47-47). A továbbiakban is fej fej mellett haladt a két gárda, a DVTK-ból Szabó majd Fontenette talált be, utóbbi egymás után kétszer is (52-53). Imovbioh duplája után Zele verte be a harmadik hármasát, Fontenette tempója után újfent a hazaiak kértek időt (54-58). Másfél percnyi gólcsöndet követően ismét Fontenette volt eredményes, ezzel úgy tűnt, hogy ezt a negyedet a lélektanilag fontos pillanatokban betaláló Diósgyőr nyeri. Így is lett, Licskai még szépített, de Melnika visszaállította a különbséget (56-62).

A záró negyedben is bátran tüzeltek a játékosok, a diósgyőriek részéről Zele talált be kétszer is közelről, Nagy pedig a hárompontos vonalon túlról, míg a PEAC-ban Imovbioh jeleskedett (64-69). A találkozó 35. percében Brewer vállalt el egy hármast, és milyen jól tette, hiszen a labda az ellenfél gyűrűjében kötött ki (64-72). A folytatásban Mandić és Rasheed is betalált, Fontenette középtávolija a legjobbkor jött (68-74). Brewer kosara után már erősen érett a vendégsiker, a pécsiek trénere még egy időkéréssel próbálta felrázni csapatát két perc húsz másodperccel a vége előtt. Ez azonban nem sikerült neki, hiszen a hátra levő időben nagyon taktikusan játszott Diósgyőr, és előnyéből hat pontot meg is őrzött a mérkőzés végéig (70-76).


Női NB I. A-csoport 21. forduló

PEAC-Pécs - Aluinvent DVTK 70-76 (18-21,20-19, 18-22, 14-14)


Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok 400 néző. Játékvezetők: Pálla, Frányó, Kulcsár.
PEAC: Mandić 16/6, Rasheed 17/3, Vucorović 6, Wentzel 7/3, Imovbioh 15. Csere: Licskai 5/3, Roberson 4, Tenyér, Szücs R. Vezetőedző: Gabriel Carrasco Tristancho.
DVTK: Fontenette 13/3, Nagy D. 7/3, Bach 4, Zele 17/9, Melnika 4. Csere: Peckova 7/3, Brewer 11/3, Szabó F. 13/9. Vezetőedző: Štefan Svitek.

Edzői értékelés

Gabriel Carrasco Tristancho: - A lepattanócsatát elvesztettük és a kispadról is kevesebb pont érkezett, mint szerettük volna. Mindkét csapatnak volt esélye a győzelmre, ezúttal a vendégek örülhetnek.

Štefan Svitek: - Gratulálok a lányoknak, fontos volt, hogy megtartsuk esélyünket a negyedik helyre. Koncentráltan játszottunk, igyekeztünk megakadályozni, hogy sok támadó lepattanót szerezzen az ellenfelünk. Sok dobásunk volt, talán a legtöbb ebben a szezonban, és szerencsére ezekből fontos pontokat szereztünk. A második félidőben a védekezésünk is koncentráltabb lett.