Kedden elkezdődött a felkészülés, mire számíthatnak a játékosok az előttük álló egy hónapban?

Vágó Attila: Öthetes felkészülés vette kezdetét a héten. Ezt az időszakot nem alapozásnak nevezném, sokkal inkább formába hozó, formában tartó szakasznak. Ilyenkor ugyanis jóval kevesebb idő áll rendelkezésünkre, mint a téli ciklusban. Most más jellegűek az edzések, elsősorban a technikai és a taktikai elemek dominálnak. 2-3 héten át heti három felkészülési mérkőzéssel próbáljuk megtalálni az új csapatot, kiemelten az új védelmet.

Több új labdarúgó is érkezett már, - akikről honlapunk is beszámolt - de jönnek még próbajátékosok is...

Vágó Attila: Az új játékosokat posztokra szerződtettük. A három szerb labdarúgót, (Boris Milicic, Srdjan Stanic, Duska Vranesevic) több alakalommal megtekintettük bajnoki mérkőzésen, így esett rájuk a választás. Mellettük fiatal tehetségek is csatlakoznak a kerethez, például az U-19-es válogatott középpályás, Búrány Zoltán. Több próbajátékost is tesztelünk, reméljük, lesznek köztük olyanok, akik erősítést jelentenek majd. Emellett fontosnak tartom, hogy sok fiatal, miskolci kötődésű labdarúgó legyen a keretben.

Készül a csapat edzőtáborba?

Vágó Attila: Végig hazai környezetben készülünk, napközis rendszerben, ami azt jelenti, hogy a napi két edzés mellett együtt étkezik a csapat. Minden feltétel adott, ezért nem veszünk részt "klasszikus" edzőtáborban.

Mikorra alakulhat ki a végleges keret?

Vágó Attila: A végleges keret kialakítása július közepéig elhúzódhat, az utolsó pillanatban is eshet be olyan játékos, akire számíthatunk a jövőben.

Milyen célkitűzéssel vág neki a csapat a július 26-án rajtoló bajnokságnak?

Vágó Attila: A klub elöljáróival úgy döntöttünk, hogy a célkitűzésről a végleges keret kialakítás után beszélünk, figyelembe véve a többi csapat erőviszonyait is.

Az edzőmérkőzések sorát nézve, a külföldi csapatok dominálnak. Mi ennek az oka?

Vágó Attila: A hazai alsóbb osztályú csapatoktól hasznosabbnak tartom, ha magasabb osztályban szereplő külföldi gárdákkal mérkőzünk meg. A magyar élvonalbeli klubokra csak a legritkább esetben jellemző, hogy egymással vívnak edzőmérkőzést. Egy nemzetközi találkozónak pedig minden esetben van rangja, ezeken kiélezett összecsapásokra lehet számítani, ami tökéletesen segíti a felkészülést.