A DVTK válogatott judósa az almadai Grand Prixen kezdte meg a 2022-es szezont, ahol három ipponnal egészen az ezüstéremig menetelt, és így négy év után állhatott újra dobogóra IJF World Tour eseményen. Ifjúsági olimpiai bajnokunk ezt követően a kontinensviadal előtti utolsó versenyén, a zalaegerszegi felnőtt ob-n lépett tatamira, ahonnan szintén ezüstéremmel távozott térdsérülése ellenére.

Gercsák Szabina a bolgár fővárosban megrendezésre kerülő - a 2024-es olimpia kétéves kvalifikációs sorozatába még bele nem tartozó - Európa-bajnokságon a belga Gabriella Williams ellen lépett tatamira az első fordulóban. A miskolci judós tűnt kezdeményezőbbnek a mérkőzés elején, ám belga ellenfele hamarabb tudott pontot csinálni egy waza-arival, amit követően ipponnal lépett a második körbe, kiejtve a DVTK versenyzőjét.

A szófiai Európa-bajnokság élőben

A koronavírus-járvány miatt a küldöttségek számára ezúttal is buborékos rendszerben zajlik az Eb. Csak oltási igazolvánnyal rendelkező vagy gyógyult résztvevők léphetnek be a zárt zónába - egy negatív PCR-tesztet követően -, akik a viadal végéig kizárólag az arénában vagy a hotelben tartózkodhatnak.