Ennek az együttműködésnek egy újabb fontos állomása, hogy az NB I.-es futsal bajnokságba visszakerült Miskolci Vénusz a jövőben DVTK-Vénusz néven szerepel a sorozatban. 

- Minden  kezdet nehéz, de az első éves tapasztalatok egyértelműen pozitívak voltak, a Vénusz és a DVTK LSA szempontjából is - utalt az együttműködésre Juhász Viktor, a Miskolci Vénusz NFSE elnöke. - A mögöttünk hagyott időszak egyértelműen azt igazolta, hogy az utánpótlásban így érdemes dolgozni. Szerencsére Fogarasi Zoltán akadémiai igazgatóval és Sütő Krisztián szakágvezetővel is ugyanazok a céljaink. Egy stabil bázist adni a női labdarúgásnak, amelyre a nagypályás csapatok és a futsal is támaszkodhat. 

Juhász Viktor azt is megjegyezte, hogy az első közös esztendő után úgy gondolták, hogy elérkezett az ideje annak, hogy a csapat nevében megjelenjen a DVTK. Ez pedig egybeesett az élvonalban történő visszajutással. 

- Az NB I. már egy olyan rangot jelent, hogy mi is méltóak vagyunk arra, hogy DVTK-Vénuszként szerepeljünk a bajnokságban - folytatta Juhász Viktor. -  A címerünk azonban egyelőre marad, mert valamennyi felszerelésünk elkészült amiben versenyzünk. Ezt pedig megváltoztatni időbe és jelentős anyagi forrásba kerülne. A jövőben azonban nyilván ez is meg fog történni. Az akadémiáról egyébként vannak már a csapatban ügyes lányok, olyan tehetségek, akiknek van affinitásuk a futsalhoz. Szakmai oldalon pedig Volodymyr Kolok edzői munkájára támaszkodhatunk, aki nagypályán is vezet korosztályos csapatot. A két tevékenységet össze lehet egyeztetni, mi már majd egy évtizede így teszünk a Vénusznál. A DVTK LSA-val történő együttműködést megelőzően is párhuzamosan versenyeztettük a lányokat, ennek komoly eredménye volt, hogy a kétszáz hazai egyesületből a tizedik helyen állunk az utánpótlás produktivitási rangsorban.

A DVTK-Vénusz két mérkőzést már lejátszott az NB I.-es futsal bajnokságban. A nyitó fordulóban a piros-fehérek 6-3-ra alulmaradtak a TFSE-Bestrong ellen, ezután viszont Csepelről 3-2-es győzelemmel elhozták a három bajnoki pontot. 

- Természetesen örültünk az első győzelmünknek, de összességében egy olyan szakmai munkát kezdtünk el, ami nem feltétlenül eredménycentrikus - folytatta Juhász Viktor. - A legfontosabb, hogy kispályán is lássuk a fejlődést a lányokon, amihez az NB I. nagyon jó lehetőséget kínál. Idén egy olyan egységes és ütőképes együttest szeretnénk összehozni, ami jövőre akár a dobogóra is esélyes lehet. Normális tempóban kezdtük el az építkezést, és meggyőződésünk, hogy a DVTK-Vénusznak idővel újra meghatározó futsal csapata lesz a hazai élvonalban.