A mérkőzést már az elejétől a DVTK játékosai irányították, nagy fölényt alakítottak ki. Az 5. percben Dörök vadászta le nagyon csúnyán Hajóst, aki a fejét ért támadás után össze is csuklott. A mentősök hosszasan vizsgálták, és nem is tudta folytatni a játékot. Dörök 5+20 perccel mehetett is zuhanyozni, és csak remélni tudjuk, hogy a diósgyőri csapatkapitány komolyabb sérülés nélkül megúszta a támadást. Az ilyen esetekben a gól a legjobb elégtétel, és ezt a 12. percben el is érték a vendégek: szép támadás végén Galanisz talált be Duschek kapujába (0-1). Továbbra is a DVTK támadt többet, de ebben a játékrészben újabb gól már nem esett.

Fél perc és gól

A második harmadban villámrajtot vett a DVTK, hiszen minössze 35 másodperc telt el, amikor Gőz mattolta a hazai kapust (0-2). A vendégek láthatóan gyorsan el akarták dönteni a meccs sorsát, sokat támadtak, és az 5. percben növelték is az előnyüket. Ezúttal egy formás akció végén Booras volt eredményes (0-3). A harmad hátralévő részében némileg kiegyenlítettebb lett a játék, és nem sokkal a vége előtt Busbacher szépített (1-3).

Sagert döntött

A harmadik harmadban kicsit megijedhettek a vendégszurkolók, hiszen az Acélbikák Busbacher és Rasulov góljával a 12. percre kiegyenlítették az állást (3-3). Mayer Péter azonnal időt kért, hogy a csapat rendezhesse a sorokat. A rövid fejtágító megtette a hatását, hiszen két perc múlva Sagert hatalmas kék vonalas bombája talált utat a kapuba (3-4). Így a DVTK, ha kicsit nehezen is, de megnyerte a meccset és begyűjtötte a három pontot.

Dunaújvárosi Acélbikák - DVTK Jegesmedvék 3-4 (0-1, 1-2, 2-1)

Dunaújvárosi jégcsarnok 600 néző. Játékvezető: Wolf, Halassy, Abonyi, Pálkövi

DVTK Jegesmedvék: Kiss – Gőz, Sagert, Hajós, Galanisz, Somogyi, Popovics, Pavuk, Szilágyi, Ritó, Tóth, Laczkó, Dansereau, Leppanen, Dudas, Vojtkó, Miskolczi, Booras, Cseter, Adorján(k). Edző: Mayer Péter.
Dunaújvárosi Acélbikák: Duschek – Lencsés, Rasulov, Azari, Mátyásy, Pál, Hruby, Németh, Szepessy B., Szepessy M., Borbás, Busbacher, Smith, Revák, Magosi, Léránt, Dörök, Odnoga, Peterdi, Nagy, McCann, Lajcs(k). Edző: Lee Gilbert.

Gól: Busbacher(2), Rasulov ill., Galanisz, Gőz, Booras, Sagert
Kiállítás: 7 perc (+20 perc Dörök) illetve 6 perc (+10 perc fegyelmi Booras, Dudas)

Mayer Péter: - Amikor a játék ment a maga útján, akkor az ellenfelünknek nem volt esélye kibontakozni. A mérkőzés egy periódusában azonban belementünk egy olyan játékstílusba, ami nem nekünk való, és ezt a Dunaújváros kihasználta. A csapatot azonban mégis dícséret illeti, mert végül megtalálták az utat a győzelemhez, és ha a vártnál nehezebben is, de megszereztük a fontos három pontot.

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!