Az elmúlt évtizedek egyik legjobb hazai ultramaratonistája, a miskolci születésű Bogár János többszörös Spártai hős piros-fehér színekben folytatja. Az 1991-ben a legendás Sparthatlon - 246 kilométeres futóverseny Athén és Spárta között - győztes, 24 órás futásban Eb aranyérmes és Magyarország legnagyobb ultramaratoni versenyének (Bécs-Pozsony-Budapest Szupermaraton) hatszoros győztesének célja a hosszútávfutás népszerűsítése Északkelet-Magyarországon.

- Nagyon megörültem, amikor megtudtam, hogy le akar igazolni a DVTK. Több ismerősöm is piros-fehérben versenyez már egy ideje, akikkel együtt edzek és versenyzek, így nagyon boldog voltam, hogy immáron én is egy ilyen nagy múltú klub tagja lehetek. Ez nekem egyben hatalmas megtiszteltetés is, az eredményeim már nem olyanok, mint fiatal korban, de ennek ellenére is érzem a bizalmat és jól esik, hogy 60 év körül is számítanak rám. Pár napja vagyok még csak itt, de már ez is annyira jó érzéssel tölt el. A versenyzésben sokat fog tudni segíteni a klub, hiszen egy évben 50-60 verseny is van, ahová nehéz eljutni és nem is tudok mindegyikre. Illetve több edzésre is biztos, hogy megpróbálok majd eljutni Miskolcra, mert egy nagyon jó és fiatalos csapata van a DVTK-nak, ahol az ismertség már megvolt, most pedig már az azonos címer is adott.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság Fair Play díjas futója már a június eleji Bükki Hegyin Maratonon is DVTK-s színekben indult.