Augusztus elsején megkezdte a felkészülést az Extraligára a DVTK női röplabda csapata. A piros-fehérek hosszú menetelés elé néznek, hisz az október közepén rajtoló bajnokság előtt tizenegy hétből és számos edzőmérkőzésből áll össze a programjuk.

Bár a közös munka csak a keddi napon vette kezdetét, a csapat tagjai az elmúlt két hétben egyénileg már elkezdték a felkészülést az előzetesen kiadott edzésprogram alapján. A kedd reggeli, konditermi nyitányt megelőzte egy hétfő esti csapatértekezlet, ahol Szabó Tamás, a DVTK főtitkára és Németh Szabolcs, a csapat vezetőedzője köszöntette a csapat régi és új tagjait és ismertette a szezonbeli elvárásokat és célkitűzéseket.

Kedd reggel aztán elkezdődött a munka érdemi része. Délelőtt konditermi foglalkozást vezényeltek a lányoknak, míg délután előkerült a labda is. A napi második tréning előtt személyesen látogatta meg és adta át jókívánságait a csapat tagjainak a Csöbör Katalin országgyűlési képviselő, valamint Kovács Eszter, az Ongropack Kft. ügyvezető igazgatója.


A DVTK röplabda csapatára tizenegy hetes felkészülés vár, aminek a végleges programja még egyeztetés alatt van. Az Extraliga 2023/2024-es szezonja október második teljes hétvégéjén veszi kezdetét. Az már eldőlt, hogy a DVTK a balatonfüredi Szent Benedek RA csapatát fogadja a bajnoki nyitányon, ám a pontos, órára lebontott menetrend még nem készült el. Továbbá nem végleges a felkészülési program sem, az eddig lekötött edzőmérkőzéseken felül további találkozók véglegesítése vagy épp a program módosulása várható a napokban.

Felkészülés - 2023/2024

2023. augusztus 1. kedd
Első csapatedzés

2023. augusztus 26. szombat
MÁV-Előre Foxconn – DVTK

2023. szeptember 7. csütörtök
FATUM Nyíregyháza - DVTK

2023. szeptember 26. - kedd
UTE – DVTK

2023 szeptember 30. – szombat
DVTK – UTE

Röplabda Női Extraliga - 2023/2024

1. forduló
2023. október 15. – szombat
DVTK – Szent Benedek RA