Beharangozó 2023. október 6., péntek

"Folytatni szeretnénk a jó szériát"

Két hazai győztes mérkőzést követően szombaton Újpesten lép pályára a DVTK az OTP Bank Liga 9. fordulójában. A találkozó előtt Kuznyecov Szergej vezetőedzővel beszélgettünk.

"Folytatni szeretnénk a jó szériát"


Jó formában várja a DVTK az NB I. 9. fordulóját, a legutóbbi öt mérkőzésből négyet megnyert. Legutóbb a Debrecent, majd a Kecskemétet fektette kétvállra.

- Nagyon kemény mérkőzésre készülünk, ami különösen fontos a szurkolóink számára, és természetesen nekünk is, hiszen folytatni szeretnénk a jó szériát - kezdte Kuznyecov Szergej. - Természetesen a győzelmek növelik a játékosok önbizalmát, de minden meccs 0-0-ról kezdődik. Szombaton egy új mérkőzést játszunk, új ellenféllel találkozunk, tényleg minden új lesz, ezért előről kell kezdeni mindent. Mérkőzésről mérkőzésre készülünk, de mindig történhet valami, amire reagálni kell. A múlt héten Karlo Sentić és Branislav Danilović dőlt ki, de ezen a héten is akadt hiányzónk az edzésről betegség miatt. Az is közismert, hogy az OTP Bank Liga mezőnye milyen sűrű, egy csapat kivételével bárkivel előfordulhat, hogy sorozatban három meccset megnyer, majd egymás után hármat el is veszít.

A DVTK - KTE bajnokin Karlo Sentić és Branislav Danilović is hiányzott, a kapuba beálló Artem Odyntsov viszont több szép védést is bemutatott, az ellenfél csak büntetőből tudott neki gólt rúgni. A mérkőzést követő sajtótájékoztatón így fogalmazott Kuznyecov Szergej: “Megmondom őszintén, nehéz dolgom lesz a jövő héten, amikor az első számú kapust kell kiválasztani.” Bevált a jóslat, vagy megvan már a kezdőkapus? - kérdeztük.

- Még nem, majd a mérkőzés reggelén döntjük el, hogy melyik kapus kezd - árulta el.

Az Újpest nyolc fordulót követően 14 ponttal a tabella 5. helyén áll (4 győzelem, 2 döntetlen, 2 vereség).

- El kell ismerni, hogy az Újpest egy stílusos csapat, amelyik tudatosan játszik, és több szép megoldást is láttam tőlük, amikor az egymás elleni mérkőzésre készülve visszanéztem a mérkőzéseiket - ismerte el a diósgyőri vezetőedző. - Ahogy Nebojša Vignjević ismét átvette az Újpest irányítását, egyből látni lehetett a keze munkáját a csapaton. És nyáron alaposan megerősítették a keretet. Kifejezetten gyors támadókkal rendelkeznek, akik közül a középcsatár legutóbb megsérült, de van minőségi helyettese, a két szélen pedig magyar válogatott kerettagok szerepelnek. És a középpályán is jól képzett labdarúgókat tudnak bevetni. A védekezésük viszont még nem állt teljesen össze, amit megpróbálunk kihasználni.

A DVTK 17, az Újpest 13 gólt szerzett eddig, ami meccsenként átlagban 2,1 és 1,6 találat, azaz láthatóan mindkét csapat szeretné kiszolgálni a szurkolótáborát.

- Hozzánk hasonlóan vendéglátóink is próbálnak magasan védekezni, és labdavesztés után azonnal visszatámadni, és ebből gyors támadásokat vezetni - mutatta be az ellenfél játékát. - Lehet ebből egy bokszhoz hasonló adok-kapok is, ebben az esetben igyekszünk mi több gólt lőni. Amikor két hasonló csapat találkozik, akkor bármilyen eredmény születhet, sokszor apró részletek döntenek. Ezért igazoltunk nyáron sok játékost, hogy még nagyobb legyen a konkurenciaharc a csapatba kerülésért. Ez a kulcsa a folyamatos fejlődésnek, és ezért tudunk ellenfelei lenni az összes csapatnak.
Az biztos hogy egy komoly ellenfél otthonába látogatunk, ahol mindkét csapat mögött jelentős létszámú szurkoló sorakozik fel. Biztos vagyok benne, hogy egy jó hangulatú mérkőzést fognak látni -
zárta gondolatait Kuznyecov Szergej.