Összefoglaló 2023. október 8., vasárnap

Szinvaparti KSE- DVTK 29-35 (12-13)

A városi rivális, a Szinvaparti KSE otthonába látogatott a DVTK az NB II. C csoport 4. fordulójában. A parázs 3 piros lapot és 14 kiállítást hozó városi derbin az utolsó percekig fej-fej mellett haladtak a csapatok, végül azonban a piros-fehérek tudták megszerezni a két pontot ezzel megőrizve a hibátlan mérlegüket a bajnokságban.

Szinvaparti KSE- DVTK 29-35 (12-13)


Az Acélváros elleni városi rangadó után nem sokkal újra miskolci rivális ellen léptek pályára a diósgyőri kézisek, ezúttal a Herman Ottó Gimnáziumban a Szinvapart ellen. A küzdelmesnek ígérkező 4. fordulós találkozó két vendég kiállítással kezdődött, aminek köszönhetően a 10. percre két gólos vezetésbe került a DVTK (3-5). Az előnyt a listavezető piros-fehérek egy góllal tovább tudták növelni a következő periódusban (5-8), azonban a 24. percre visszazárkózott a hazai együttes és újra egyenlő állást mutatott az eredményjelző (9-9). Az intenzív első játékrész hajrája Molnár Andráséknak sikerült jobban egy két perces kiállítás ellenére is, és egygólos előnnyel vonulhattak a szünetre (12-13).

A második félidő a 17. másodpercben hazai piros lappal vette kezdetét, amit nem sokkal később újabb diósgyőri kiállítás követett és ezt követően a 34. percre újra két gólosra nőtt a vendég előny (14-16). Öt perc elteltével újabb szinvaparti piros lap került kiosztásra, miután a narancs-feketék először átvették a vezetést a találkozón és két gólos előnyt építettek (19-17). A következő percekben újabb kiállítás következett mindkét oldalon és ismét fordult a meccs képe, a 42. percben már ismét a Diósgyőr vezetett, immáron három góllal (19-22). Az utolsó 15 percre fordulva újra visszazárkózott a Szinvapart és a csapatok fej-fej mellett érkeztek az utolsó 7 percre (28-28). Az 56. percben a játékvezető újabb piros lapot mutatott fel egy harmadik hazai játékosnak, amit diósgyőri kiállítás, majd még egy hazai két perc követett. Az eseménydús időszakból a DVTK jött ki jobban, a narancs-feketék már csak egy gólt szereztek ezt követően, míg a DVTK hétszer is betalált, amivel 29-35 arányban elhozta a két pontot és megőrizte veretlenségét a bajnokságban.

A találkozón Ménfői Attila kiváló játékkal nyolcszor volt eredményes, míg Gulácsi Bálint hatszor, Kiss Dávid pedig ötször vette be az ellenfél kapuját.

Férfi kézilabda, NB II. C csoport

Szinvaparti KSE- DVTK 29-35 (12-13)

Miskolc, Herman Ottó Gimnázium

A mérkőzés részletes jegyzőkönyve

Molnár András vezetőedző: Az ellenfelünk minden dicséretet megérdemel, hiszen nagyon komoly küzdelemre kényszerítettek bennünket. Az eredmény nem tükrözi a játék képét. Egyáltalán nem voltak jelei annak, hogy ilyen teljesítményre leszünk képesek! De hála az istennek jókor játszottunk rosszul!

A DVTK a következő fordulóban a csoport rangadójának ígérkező találkozón a CSÉPE Salgótarján SKC csapatát fogadja majd a Generali Arénában október 14-én 17 órától, ahová a belépés az egész szezon során ingyenes. A két csapat eddigi négy mérkőzését egyaránt megnyerte és fej-fej mellett haladva az első két helyen áll a bajnokságban.