Összefoglaló 2023. október 15., vasárnap

DVTK - CSÉPE Salgótarjáni SKC 28-21 (15-11)

Az NB II. C csoportjának ötödik fordulóban a bajnokság legnagyobb riválisa, a Salgótarjáni SKC látogatott a Generali Arénába. A jelentős NB I/B-s múlttal rendelkező vendégek ellen szinte végig vezetett a DVTK és végül egy parázs találkozón fantasztikus hét gólos győzelmet aratott a hazai szurkolótábor előtt. A két ponttal a piros-fehérek bebiztosították a csoportban a vezető helyüket és továbbra is veretlenek még a Generali Arénában.

DVTK - CSÉPE Salgótarjáni SKC 28-21 (15-11)


Nagy várakozás előzte meg a C. csoport rangadóját, ugyanis a DVTK és a CSÉPE Salgótarjáni SKC csapata is mind a négy eddigi mérkőzését megnyerte az ötödik forduló előtt, így pontegyenlőséggel álltak a tabella élén. A találkozó ehhez méltón, parázs módon kezdődött. Az 5. perig mindössze egy vendég találat esett és már mindkét oldalon megtörtént az első két perces kiállítás. A 9. percre Molnár Andrásék átvették a vezetést (4-3), amit a 15. percre négy gólosra tudtak növelni (8-4). Ezt követően a sárga-kékek ugyan egy gólra még vissza tudtak zárkózni (9-8), ám egy hazai időkérést követően a Diósgyőr visszaépítette a korábbi különbséget és 15-11-es előnyben vonulhatott a szünetre.

A második játékrészt a DVTK ott folytatta, ahol az előzőt abbahagyta. Öt perc elteltével még csak hazai oldalon jegyeztek találatokat ezáltal pedig az előny hét gólosra nőtt (18-11). A 37. perctől intenzív periódus következett a rangadón, előbb a vendég együttes került kettős emberhátrányba, amivel párhuzamosan a Diósgyőr is kapott egy kétperces kiállítást, pár perccel később pedig a DVTK vezetőedzője, Molnár András kapott piros lapot. A 49. perchez érve a Salgótarján faragni tudott a különbségből (22-18), ám az utolsó tíz perc ismét a DVTK-nak sikerült jobban. Az egész mérkőzésen hatalmasat küzdő piros-fehérek kiváló játékkal visszaállították a hét gólos különbséget és 28-21 arányban itthon tartották a két pontot. Az igazán értékes győzelem mellett a gólkülönbség arányának is lehet még jelentősége, hiszen idén is az egymás elleni eredmény számít két azonos ponttal rendelkező csapat esetében.

A találkozón Torma Antal 42 százalékos hatékonysággal védte a hazai hálót, míg a vendégek kapujába Gál András és Kohlrusz Levente egyaránt hétszer talált be.  

Férfi kézilabda NB II. C csoport, 5. forduló

DVTK - CSÉPE Salgótarjáni SKC 28-21 (15-11)

Miskolc, Generali Aréna

A mérkőzés részletes jegyzőkönyve  

Molnár András vezetőedző: Szeretnék mindenkitől elnézést kérni a velem történtekkel kapcsolatban, elsősorban a játékosaimtól! Nagyon akartuk ezt a győzelmet!!! Meg is tettünk érte mindent és azt gondolom, hogy megérdemelt győzelmet arattunk! Fantasztikus közönségünk van! Akik előtt megtiszteltetés játszani!

A DVTK az újabb hazai győzelmével tovább őrzi veretlenségét a Generali Arénában immáron két idényen átívelően, míg a két ponttal megerősítette vezető helyét a tabellán a Salgótarján előtt.

A Diósgyőr a következő fordulóban a október 28-án 17 órától a tabella harmadik helyén álló Váci FKA csapatát fogadja majd a Generali Arénában, ahová a belépés az egész szezon során ingyenes.

A forduló további eredményei

Szinvaparti KSE - Acélvárosi KK 19-26

Veresegyház VSK - Váci FKA 27-40

Füzesabonyi SC - Gödöllő 25-24