Összefoglaló 2023. október 25., szerda

Vladislav Klimovich: Szomorú vagyok az eredmény miatt

Szoros mérkőzést játszott a Diósgyőr az OTP Bank Liga 10. fordulójának rangadóján. Vladislav Klimovich idézte fel a történteket DVTK - FTC mérkőzés után.

Vladislav Klimovich: Szomorú vagyok az eredmény miatt


Egy vesztes mérkőzés után nem lehet gratulálni, de a mutatott teljesítményről mindenképpen elismerő szavakkal kell beszélni.

- Természetesen szomorú vagyok, és az egész csapat szomorú az eredmény miatt - osztotta meg Vladislav Klimovich. - Kár arról beszélni, hogy jól játszottunk vagy rosszul játszottunk, amikor a lényeg az, hogy sajnos nem szereztünk egyetlen pontot sem. Folytatni kell a munkát, mert messze még a vége. Mindössze 10 meccset játszottunk, a bajnokság harmadán sem vagyunk túl, szóval készülni kell a következő meccsre.

Vasárnap a listavezető látogatott Diósgyőrbe, ez volt az eddigi legnehezebb mérkőzés? - kérdeztük.

- Nem lehet azt mondani, hogy a vasárnapi lett volna az eddigi legnehezebb meccsünk, mert a maga módján mindegyik nehéz - reagált. - Gondoljunk csak vissza, milyen körülmények között játszottunk Mezőkövesden a második félidőben, vagy mennyire megküzdöttünk a Pakssal, vagy legutóbb vereséget szenvedtünk Újpesten. Nem tudnék olyan csapatot mondani, amelyik ellen könnyű játszani, éppen ezért az ellenfelek helyett inkább saját magunkkal kell foglalkozni, és lépésről lépésre haladni előre.

Vladislav Klimovich mérkőzés egyik kulcsszereplőjévé vált azáltal, hogy egyrészt jól játszott, másrészt ellene követték el a DVTK szépítő gólja előtt a büntető érő szabálytalanságot.

- Örülök, ha más is így ítéli meg a játékom - mondta a belarusz válogatott. - Természetesen minden meccsen igyekszem a legjobbat nyújtani, azonban talán jobb lett volna egy kicsit gyengébben játszani, de megnyerni a meccset. Kár, hogy éppen egy vesztes meccsen jött ki a lépés. Az első félidőben jó helyzetből fejelhettem kapura, ha betalálok, akkor talán másként alakul a mérkőzés, de mellé ment. Ami a büntetőt illeti, természetesen az volt. A pályán is egyértelműnek tűnt, és a VAR is megerősítette a szabálytalanság tényét. 
Sokkal fontosabb a csapat szereplése, mint az én egyéni teljesítményem, és az 1-2-es eredményt követően csak azt lehet mondani, hogy minden bizonnyal elkövettünk néhány hibát, ami a vereséget okozta. 

Középpályásként a támadásból és a védekezésből is ki kell venni a részed, és az FTC ellen mindkét téren sok feladatot kaptál. Hogyan láttad belülről?

- A Ferencváros a bajnokság legtöbbet támadó csapata, rendkívül gyors szélsőkkel rendelkeznek, nagyon jók a védekezésből támadásba történő átmenetben. A centereik pedig jól tartják a labdát, amíg felérnek a többiek. Minden meccsen megvan a védekező feladatom, de vasárnap a szokottnál is több volt, rengeteget kellett futni. A társakhoz hasonlóan kiadtam magamból a maximumot, ami sajnos kevésnek bizonyult. Ezért kell még keményebben dolgozni a jövőben.

Vladislav Klimovich ezen a hétvégén tért vissza a kezdőcsapatba, és úgy játszotta végig a mérkőzést, hogy a bajnoki szünetben két meccset is játszott a belarusz válogatottban.

- Nem jelentett nehézséget a távollét, mert hét napja játszottam Svájc ellen, így ezen a héten egyetlen edzést sem hagytam ki, végig a társakkal készültem a Ferencváros ellen - árulta el. - Az is szerencsésen alakult, hogy Románia ellen végigjátszottam a találkozót, a második meccsen viszont kevesebb időt töltöttem a pályán, így friss állapotban tértem vissza Diósgyőrbe. Fizikailag sokkal megerőltetőbb lesz a hövetkező hét, amikor a kupameccsel együtt három mérkőzés vár ránk. 

Az OTP Bank Liga 11., az első kör utolsó fordulójában Székesfehérvárott játszik a DVTK szombaton, majd szerdán Siófokon lépnek pályára Kuznyecov Szergej tanítványai a MOL Magyar Kupában, rá három napra pedig Felcsúton lesz jelenése a diósgyőri srácoknaka 12. fordulóban.

- Mérkőzésről mérkőzésre kell haladnunk, ezért legelőször a Fehérvár ellen kell felkészülni. Egy nagyon fontos találkozó vár ránk, hiszen két egymást követő vereség után lépünk pályára. Egy győzelemmel meg tudjuk erősíteni a helyünket a tabella első felében, ellenkező esetben viszont lejjebb csúszhatunk. Csak ezt követően következik a kupameccs, aminek az ad jelentőséget, hogy egy mérkőzésen dől el a továbbjutás. Azt pedig már számtalanszor láttuk, hogy egy meccsen bármi megtörténhet. Abban bízom, hogy mindhárom mérkőzés után jó hangulatban térhetünk haza - zárta a beszélgetést Vladislav Klimovich.