Összefoglaló 2023. november 18., szombat

DVTK - Füzesabonyi SC 36-30 (20-14)

Az NB II. C csoport 8. fordulójában a Füzesabonyi SC érkezett a listavezető piros-fehérek ideiglenes hazai pályájára, a Herman Ottó Gimnáziumba. Az első kört hibátlanul záró DVTK hamar ellépett és már a 25. percre 10 góllal vezetett, ám végül mind a félidő, mind pedig a találkozó végén hat gólos különbségnél érkezett a lefújást jelző dudaszó. Az újabb itthon tartott két ponttal a Diósgyőr megerősítette vezető helyét a tabella élén és tovább őrzi veretlenségét hazai környezetben.

DVTK - Füzesabonyi SC 36-30 (20-14)


A hibátlan első kört (7 meccs 7 győzelem) követően ideiglenesen a korábbi hazai pályáján, a Herman Ottó Gimnázium Tornatermében fogadta a DVTK a forduló előtt a tabella 6. helyén álló Füzesabonyt. Az NB II. C csoport 8. fordulójának nyitótalálkozóján a vendégek szereztek vezetést és a 10. percig tartani tudták a tempót a piros-fehérekkel (6-5), ám egy jó periódust követően nyolc perc múlva már 8 gólosra tornázta előnyét a listavezető (13-5). Fenntartva magabiztos játékát a DVTK a 24. percben már 10 góllal is vezetett (18-8), viszont jó hajrának köszönhetően a Füzesabony zárkózni tudott a félidő előtt, amire 20-14-es eredménnyel vonulhattak a csapatok.

A második fél óra kezdetén a hazai csapat hamar visszaállította a két számjegyű különbséget (25-15), amit a 49. percig tudtak tartani (29-19). Ezt követően a kék-sárgáknak ismét jobban sikerült a végjáték, ám érdemben megközelíteni nem tudták a Diósgyőrt, amely végül 36-30 arányban tartotta itthon az újabb két pontot.

A mérkőzésen Torma Antal kiemelkedő, 50 százalékos teljesítménnyel védett (17/34), míg Ménfői Attila 9 alkalommal vette be a vendégek kapuját. Kohlrusz Levente 7, Gubó Alex 6, Gulácsi Bálint 4 gólt szerzett, a hazai csapatból pedig összesen tíz játékos is eredményes volt.

Férfi kézilabda, NB II. C csoport 8. forduló

DVTK - Füzesabonyi SC 36-30 (20-14)

Miskolc, Herman Ottó Gimnázium

A mérkőzés részletes jegyzőkönyve

A DVTK szezonbeli nyolcadik sikerével növelte előnyét a C csoport tabelláján, ahol a Salgótarján az előző fordulóban pontokat hullajtott a Vác elleni vereségével. A piros-fehérek öt hazai (4 bajnoki, 1 kupa) mérkőzést követően legközelebb a bajnokság 9. fordulójában a Gödöllői KC otthonába lépnek majd pályára november 26-án 16 órától.