- 2023 elején indítottuk el a multisport programunk ezen részét szorosan illeszkedve a Diósgyőr missziójához - nyilatkozta Sántha Gergely a DVTK elnöke. - A program elsődleges célja, hogy az Észak-Magyarországi régióban olyan sportolási lehetőséget teremtsünk a legkisebbek számára is, ami közelebb hozza őket a DVTK-hoz. Az ovis multisport foglalkozást az első tanévet követően kibővítettük, így immáron a kisiskolások is megismerkedhetnek a legnagyobb régiós multisportklub több sportágával. Már a kezdetekben több mint százan jelentkeztek, ami azt eredményezte, hogy immáron hetente négy alkalommal három helyszínen is részt lehet venni az országosan is egyedülálló programban.

A 45 perces alkalmakon a gyerekek minden héten új piros-fehér sportággal ismerkedhetnek meg, mint például labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, jégkorong, röplabda, atlétika, ritmikus gimnasztika, különböző küzdősportok és még számos más egyéni sportág.

 

A program egyik legkiemelkedőbb tulajdonsága, hogy a gyerekeknek nem kell azonnal sportágat választaniuk és elköteleződniük egy irányba - ezzel rengeteg pénzt és időt spórolva a szülőknek - hanem az évek alatt a szakemberek segítségével fokozatosan alakulhat ki az a sportág, ami a legközelebb áll a jövő piros-fehér palántáihoz.

További részletek: http://dvtk.eu/28795-Szeptembertol_folytatodnak_a_DVTK_delutani_multisport_foglalkozasai-cikk-klub