Tisztelt Magyar Kupa-döntőbe jutott DVTK-labdarúgók és -vezetők!

A magyar labdarúgás történetében egyszer, egyetlenegyszer fordult elő, hogy egy vidéki város csapata egyedül képviselte hazánkat az európai kupaküzdelmekben, miközben hét-nyolc játékost adott a sorsdöntő mérkőzéseket vívó magyar olimpiai válogatottnak. A korszak legendás kapitánya, dr. Lakat Károly, évekkel később, így emlékezett a diósgyőri fiúkra:

"Kezdetben nem gondoltam, hogy ez a csapat lesz a bázisom. Ez az együttes semmivel sem tudott többet, nem volt jobb, mint az élvonal másik hat-hét csapata. Erkölcsileg, küzdőszellemben azonban feltétlenül felette állt a többieknek. Három fronton kellett helytállniuk, mégis vállalták."

Ma, 2014-ben, a bő három évtizeddel ezelőtti siker kapujában áll a DVTK.

A sikerre éhes szurkolótábornak óriási örömet szereztek a Ligakupa-győzelemmel. Ám minden bizonnyal érzik Önök is, hogy a Magyar Kupa 34 esztendő eltelte utáni megszerzése, minden eddigi sikerüket túlszárnyalná: miskolciak tíz és tízezrei fognak szorítani a DVTK-nak ezen a májusi vasárnap estén. Önök fiúk, megismételhetik a diósgyőri aranycsapatunk diadalát. Mindannyiunk nevében kívánom, hogy így legyen, és labdarúgásban "Miskolc lesz a bajnok"!

Találkozzunk vasárnap a Puskás Ferenc Stadionban, azután pedig hétfőn este, a Városház téren!

Hajrá Miskolc! Hajrá Diósgyőr!

Kriza Ákos
polgármester

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!