Férfi kézilabda NB II. Észak-kelet felsőház, 3. forduló

2024. április 13., szombat (Miskolc, Generali Aréna)

17:00 DVTK - Nyírbátor KC

A mérkőzés megtekintése INGYENES!

Mi történt eddig?

A DVTK magabiztos játékkal csoportját megnyerve jutott a felsőházba. A diósgyőriek 11 győzelem mellett egyszer szenvedtek csak vereséget az alapszakaszban a CSÉPE Salgótarján ellen idegenben, ami mellett +115-ös gólkülönbséget alakítottak ki. Hazai pályán az egész alapszakaszban magabiztosan őrizte veretlenségét Molnár András csapata és a felsőházi nyitófordulóban is itthon tartották a két pontot a piros-fehérek. A felsőházat a DVTK két győzelemmel kezdte, amivel a forduló előtt a tabella élére ugrott.

A Nyírbátor KC együttese 7 győzelem, 1 döntetlen, 6 vereség és +1-es gólkülönbséggel zárta az alapszakaszt, amiből 3 pontot hoztak magukkal a következő szakaszba. A zöldek az Észak-keleti felsőházat két vereséggel kezdték, a Váctól hazai pályán 4 góllal, a Salgótarjántól idegenben 10 találattal kaptak ki, így jelenleg a tabella utolsó helyét foglalják el.

Egymás elleni mérleg

A két csapat a tavalyi NB II-es bajnokságban már találkozott egymással. Akkor hazai pályán a DVTK 7 gólos sikert aratott, azonban idegenben a nyírségiek bizonyultak jobbnak. A bajnokságot a DVTK akkor a 2., míg a Nyírbátor a 3. helyen fejezte be.

2022.11.05. NB II. Észak-kelet, 7. forduló

DVTK 27-20 Nyírbátor KC

2024.04.15. NB II. Észak-kelet, 18. forduló

Nyírbátor KC 29-27 DVTK

Várakozások

Molnár András vezetőedző: Hasonlóan a többi csapathoz a Nyírbátort is nagyon tiszteljük. Szeretnénk hétről-hétre jobb játékot nyújtani, és a múlthétből kiindulva a helyzetkihasználásunkon mindenképp javítani kell. Remélem ez sikerülni is fog és győztesen kell elhagynunk ismét a pályát. Nagyon jó érzés volt újra hazai pályán játszani, a szurkolóink mindig nagy erőt és extra motivációt jelentenek nekünk, akiket ezúttal is sok szeretettel várunk.

Szepesi István balszélső: Ugyanúgy készülünk, mint az összes többi mérkőzésre. Igyekszünk minden kis elemét az ellenfélnek kivesézni mind támadásban, mind védekezésben. Nagyon szeretnék, hogy az utolsó hat mérkőzésünkből mind a hatot meg tudjuk nyerni és feljussunk az NB I/B-be, azonban nem foglalkozunk csak a soron következőkkel. A védekezésünk, ha összeáll mögötte a kapusunk is tud teljesíteni, tudunk lerohanás gólokat szerezni, amikor nem kell felállt fal ellen kiélezett szituációkban játszani, ami nagy segítség. A lényeg viszont az, hogy győzzünk és itthon tartsuk a két pontot. Nagyon jó hazai pályán játszani, főleg itt Miskolcon. Azt tapasztaljuk, hogy egyre többen járnak ki a mérkőzéseinkre, egyre hangosabban buzdítanak minket, ami számunkra nagy öröm. Ezért szeretnénk mi is megörvendeztetni szurkolóinkat minden egyes hazai találkozónkon azzal, hogy kiszolgáljuk őket maximálisan.

A 3. forduló programja

2024. március 13., szombat

17:00 DVTK - Nyírbátor KC

18:00 Váci FKA - Hajdúböszörményi TE

2024. március 14., vasárnap

16:00 Gödöllői KC - Hajdúnánás KNKFT

16:00 CSÉPE Salgótarjáni SKC - Opus Tigáz Hajdúszoboszló

Tabella