- Ebben a bajnokságban a Pápa elleni találkozó után másodszor sikerült kapott gól nélkül hozni egy mérkőzést. Egy védő számára mennyire fontos ez a tény?
- Mindenképpen nagy értéke van, de nem csak a védők érdeme, hanem szerepe van benne a csatároktól kezdve a kapusig. Az együttes munka meghozza a gyümölcsét, ebben rejlik a DVTK ereje: mindenki mindenkiért harcol. Védőként persze, hogy az a célunk, ne kapjunk gólt, de nem szomorkodunk, ha ez nem sikerül, azonban sikerül megnyerni a mérkőzést.

- Milyen volt belülről a Győr elleni mérkőzés?
- Nagyon jó csapattal találkoztunk, amelyik általában kontrákból próbált eredményes lenni, azonban vasárnap ezt tudtuk semlegesíteni. Ezúttal nem mi kaptuk a piros lapot, hanem az ellenfél, de a létszámfölény ellenére a védők elsődleges feladata a védekezés maradt éppen az előbb említett veszélyes győri kontrák miatt.

- Ennek ellenére kivetted a részed a támadásokból is.
- Az én szerepem a védekezés, azt a feladatot kell elsősorban megoldanom. A támadás már egy plusz feladat, de szívesen vállalok a csapat érdekében pluszmunkát. Igyekszem a támadásokat úgy segíteni, mint egy jobboldali szélső.

- Egy átlagos jobbhátvéd talán soha nem is passzol a balhátvédnek, te pedig feltűnően sokszor keresed Gohér Gergőt.
- Gergővel egy párt alkotunk az edzéseken, együtt végezzük a páros gyakorlatokat. A mérkőzéseken pedig ez egy taktikai elem, a hosszú keresztpasszokkal oldalt váltva lehet alkalmanként megbontani az ellenfél védelmét, lehetőséget teremtve a gyors támadásvezetésre.

- A második után következik az első helyezett, mire számítasz Debrecenben?
- Jó szereplésünk következtében reflektorfénybe kerültünk, igazi keleti rangadó következik. Jó játékosokból áll a Debrecen, ennek ellenére az a célunk, hogy megnyerjük a mérkőzést.

- Benczés Miklós jóslata szerint hamarosan te leszel Magyarország legkeresettebb jobbhátvédje. Sorban állnak már a klubház előtt az ügynökök?
- Jó lenne, de egyelőre itt, Diósgyőrben van dolgom. Minden téren hatalmas nyugalom tölt el, ami segít, hogy minél jobb teljesítményt nyújtsak.