2011-2012 19. forduló: DVTK - Videoton 1
Benczés Miklós (Zsolt Lengyel Photography)

- Milyen okai voltak a Videoton elleni vereségnek?
- Támadásban nem tudtunk elég hatékonyak lenni, védekezésben pedig egy újabb figyelmetlenségből adódó hibával kezdtük a találkozót, ami miatt a Kecskeméthez hasonlóan gyorsan vezetést tudott szerezni a Videoton. Előnye birtokában ellenfelünk nagyon szervezetten visszaállt, és nem találtuk rajtuk a fogást, mert nem zárkóztak fel a többiek szorosan a támadók - Luque, Gallardo és Seydi - mögé. Kellő támogatás híján nem sikerült összjátékot kialakítani, és láthattunk néhány felesleges ívelést is.

- Kellett-e a taktikán változtatni a gyorsan bekapott gól miatt?
- Három perc után nem változtattam, de az idő múlásával cserékkel és szerkezetváltással próbáltam még támadóbbá tenni a DVTK játékát. Persze a mérkőzés elején bekapott gól borította az előzetes terveket, mert így a Videoton sokkal nyugodtabban zárhatott vissza és bízhatott a gyors játékosaiban.

- Gondolkodtál-e rajta, hogy a Pápa ellen hogyan lehet elkerülni a korai gólt?
- Ahogy a mérkőzést követő sajtótájékoztatón is elmondtam, Pápán csak a 4. percben fogjuk elhagyni az öltözőt, így biztosan nem kapunk addig gólt. Komolyra fordítva, minden szurkoló emlékezhet, hogy ősszel, a bajnokság elején szinte minden mérkőzésen piros lapot kaptunk és akkor azt mondtam, nem vagyunk ennyire durvák, később nem is jöttek a kiállítások. Hasonló a helyzet most is, mert korábban egyáltalán nem volt jellemző ránk, hogy korán hátrányba kerüljünk, de most kétszer is előfordult. Remélem, ez a sorozat is megszakad, és véget ér a góltalansági és győzelem nélküli szériánk is!

- Két bajnoki vereséggel kezdett a DVTK, fokozódik-e a helyzet?
- Nem pánikolok, bízom továbbra is a játékosokban, akik nem lettek rosszabbak az ősz óta. Most az a szép feladat áll előttünk, hogy idegenből hozzunk haza három bajnoki pontot, ami nem kis teljesítmény lenne, de mindent megteszünk érte!