Piros-fehér mezőnyfölény

Az első harmad második percében a DVTK Jegesmedvék 25-öse eresztett el egy húzott lövést a bedobó kör tetejéről a Ferencváros kapujára. Egy perccel később Tóth passzát lőtte el kapásból Dansereau, amely Budai kapus mamutjáról rápattant a kapu mögötti plexire és az onnan visszapattanó korong az ellenfél hálóőréről csorgott a kapuba. Szerencsés góllal vezettek a piros-fehérek. Az 5. percben sikerült megzavarni a fővárosiak védelmét, többször veszélyezettünk, végül Budai tenyerelt rá a korongra. A zöld-fehérek első komolyabb helyzete a mérkőzés 7. percéig váratott magára, azonban Tendler lövése nem talált kaput. A következő percben egyenlített az ellenfél Luomala révén közelről. A gól utáni percekben növelte a nyomást csapatunk és több veszélyes helyzetet is kialakított. A 15. percben Dansereau passzolta keresztbe Tóthnak a játékszert, lövés nem találta el a kaput. Az utolsó percben előbb Sagert nagy erejű lövését védte Budai, majd a Ferencváros előtt adódott gólhelyzet, amelyet Gyenes hárított. Az első harmadban szerencsés góllal szereztünk vezetést, de gyorsan válaszolt a fővárosi ellenfél. A pályán látható fölényünk nem tükrözi a mérkőzés állását.

Tóth Adrián „védjegyes” gólja

A 22. percben Booras lefülelt egy passzt és szép mozdulattal cselezte ki a zöld-fehérek kapusát, ezzel növelte a DVTK Jegesmedvék előnyét. 26. percben Valecko veszélyeztetett. A következő percben szép támadást vezetettek a piros-fehérek és Tóth Adrián a védjegyévé vált kaput megkerülő mozdulattal növelte a gólkülönbséget. A 30. percben Gőz lövése szállt el a Fradi kapuja felett. Két perccel később Dubek vezethetett szólót Gyenessel szemben, azonban nem tudott túljárni csapatunk kapusának eszén. A 33. percben kettős emberhátrányba kerültünk, Előbb Cseter, majd Clarke volt szabálytalan. Két komoly lehetőség is adódott a Ferencváros előtt, de Hüffner a kapuvasat találta el, majd Dubek középről érkező lövését hárította a fehér mezes kapus. . Fegyelmezetten védekeztük ki a hátrányt. Ezt követően kapust cserélt az ellenfél, Budait az ifjú Soós váltotta. A következő percben három diósgyőri lövést hárított Budai. Smith eladott korongját Dubek helyezte a hosszú felsőbe pakkot a 38. percben. A következő percben Kincses játékvezető állította ki az ellenfél 6-osát. Ezzel emberelőnybe kerültünk. A második játékrészben a ferencvárosi harmadban játszottak többet a csapatok, a fővárosi alakulat kettős emberelőnyben tudott csak felállni.

Megvan az alapszakasz győzelem

A mérkőzés 41. percében Booras nagyszerű kapáslövése vágódott a léc alá Dansereau okos passzából. Sikerült kihasználni a DVTK Jegesmedvéknek az emberelőnyt. A 46.percben az ellenfél csapatából Erdélyi volt szabálytalan, bottal akasztásért került a büntető padra. Két perccel később az ellenfél technikai büntetését Somogyi kegyetlenül kihasználta a kék vonalról, a korong nagy erővel a jobb alsó sarokba vágódott. A negyedik sorunk szorította be a fővárosiakat a támadó harmadba, több helyzetet is kialakítottak. A csere végén Booras kipattanóját Fekti értékesítette az 53. percben. A következő cserében Booras volt szabálytalan. Az 57. percben a piros-fehérek 72-ese megszerezte harmadik gólját Somogyi és Galanisz passzából, közelről pofozta Somogyi Balázs kipattanóját az üres kapuba. Souraniemi emberhátrányból szépített az 59. percben. Az utolsó játékrészben a gólok számában is meglátszott a két csapat közötti különbség.

A DVTK Jegesmedvék a Mol Liga alapszakaszának győztese!

Ferencváros-ESMTK-DVTK Jegesmedvék 3-7 (1-1, 1-2, 1-4)

Pesterzsébeti Jégcsarnok 150 néző. Játékvezetők: Kincses, Németh, Mizsák, Muzsik

Ferencváros-ESMTK: Budai (k)-Hietamaki, Lévai, Tendler, Fliszár, Dubek-Suoraniemi, Pál, Manninen, Kiss, Luomala-Erdélyi, Üveges, Papp, Komjáti, Kovács-Valecko, Hüffner- Soós (k) Edzők: Lindqvist, Szakács
DVTK Jegesmedvék: Gyenes (k)-Gőz, Sagert, Galanisz, Somogyi, Booras- Smith, Clarke-Tóth, Dansereau, Cseter-Vojtkó,Pavuk, Láda, Miskolczi-Popovics, Ritó, Fekti- Adorján (k) Edzők: Morgan, Kontsas

Gólszerzők: Luomala, Dubek illetve, Dansereau, Booras (3), Tóth, Somogyi, Fekti
Kiállítás: 8 perc illetve, 6 perc

Greg Lindqvist (vezetőedző, Ferencváros- ESMTK): Számunkra tét nélküli volt a mai találkozó, mivel már megszereztük a hatodik rájátszást érő helyezést. Minden bevethető játékosomnak megadtam a lehetőséget. Nagyon figyeltünk a sérülésekre és az eltiltásokra. Készülünk a playoffra.

Vladimir Dubek (csatár, Ferencváros- ESMTK): Boldog vagyok, hogy sikerült oda érni a rájátszásra. Ma az volt a legfontosabb feladatunk, hogy ne sérüljön meg senki, ezt sikerült elérnünk. Gratulálok a DVTK Jegesmedvéknek az alapszakasz győzelemhez.

Jason Morgan (vezetőedző): Ezzel a mai három ponttal sikerült megszereznünk az alapszakasz győzelmet és a pályaelőnyt az elődöntőben. Büszke vagyok a játékosaimra, nem volt könnyű dolgunk, de végig uraltuk a játékot és elértük a célunkat, amiért ideje jöttünk, a győzelemért.

Tóth Adrián (csatár): Nagyon örülök a győzelemnek és az alapszakasz sikernek. Fontos volt, hogy elkerüljük a sérüléseket. Még egy tét nélküli mérkőzésünk van a Fehérvár ellen szombaton, utána pihenünk kicsit és elkezdjük a felkészülést a rájátszásra.

A MOL Liga állása

  1. DVTK Jegesmedvék 47 33 7 2 5 218–120 +98 115
  2. MAC Budapest 47 32 5 4 6 225–108 +117 110
  3. Fehérvár AV19 47 25 5 3 14 168–128 +40 88
  4. Debreceni HK 47 19 3 6 19 142–144 –2 69
  5. UTE 48 16 7 7 18 135–136 –1 69
  6. Ferencvárosi TC 48 18 2 4 24 150–172 –22 62
  7. HSC Csíkszereda 48 14 6 5 23 133–166 –33 59
  8. Dunaújvárosi Acélbikák 48 12 2 6 28 126–165 –39 46
  9. ASC Corona Brasov 48 6 2 2 38 102–260 –158 24

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!