A DVTK-t üzemeltető Diósgyőr FC Kft. a 2008/09-es bajnokságra a szerepléstől és a téli átigazolási időszaktól függően 279-293 millió forint közötti költséget fogadott el. Hangsúlyozni kell, hogy ez a működés költsége, így ebbe nem számoljuk bele a játékosok ideigazolásáért kifizetett összegeket.
 Hogy miből áll össze a költségünk? Nézzük.
 A szakmai stáb (vezetőedző, pályaedző, kapusedző, orvos, gyúró) havi javadalmazása 1 900 000 forint. Ez éves szintem 22 800 000 forint.
 A vezetői stáb (ügyvezető, gazdasági vezető, könyvelő, technikai vezető, sajtófőnök, ügyvezetői asszisztens, szertárosok) havi bérezése 1 107 000 forintba kerül. Ez egy évben 13 284 000 forint.
 Az NB I-es mérkőzésrendezés (pályamunkások, pénztárosok, mentők, hangosítás, fotós, speaker, hostess, Gólöröm) egyszeri költsége 173 000 forint. Ez 15 hazai mérkőzéssel számolva 2 595 000 forint.
 A ligakupa-meccsek rendezésére 665 000 forintot kalkuláltunk.
 Az MLSZ-nek és az illetékes területi szövetségnek éves szinten 15 933 000 forintot utalunk. (Ebből csak az NB I-es játékvezetői díj 6 240 000 forint, a nevezési díjak összege 2 626 000 forint, a játékengedélyeké és az igazolásoké 2 000 000, de még a licensz-adminisztrációért is ki kell fizetnünk 480 000 forintot.)
 Ebben a bajnokságban 10 520 km-t utazunk. Ennek a költsége 2 904 000 forint.
 Szállásra és étkezésre 3 280 000 forintot fordítunk.
 A mérkőzések őrzése 15 bajnoki és 6 kupamérkőzéssel kalkulálva 12 000 000 forintba kerül.
 A játékosok a juttatásuk mintegy egyharmadát alapbérként, kétharmadát mozgóbérként kapják meg. Ez utóbbi összeg lehet pontpénz, pályára lépési díj, gólpénz és célprémium, attól függően, hogy kivel milyen szerződést kötöttünk. Az alapbérek a járulékokkal együtt éves szinten 51 000 000 forintba kerülnek a klubnak.
 Ezzel minden hónapban el kell számolnunk az önkormányzat, az adóhivatal és az MLSZ licensz-adminisztrációja felé. Ha nem tennénk, nem kapnánk meg a következő havi támogatást Miskolc városától; kivívnánk az adóhatóság nemtetszését; és nem tudnánk megfelelni a licensz előírásoknak. Mivel ilyen problémáink nincsenek, egyértelmű, hogy a 2008 októberi bérekig bezárólag minden szerződéses kötelezettségünknek eleget tettünk.
 A mozgóbér keret a terv, azaz 38 megszerzett pont szerint 114 000 000 forint. A játékoskeret alakulásával ez lehet akár 100 000 000 forint is. Az idő- és feladatarányosan juttatott járandóságokat júniusban, júliusban és augusztusban teljesítettük. Szeptemberre félhavi juttatást tudtunk adni. Az elmaradásaink finanszírozására decemberben hozzájutottunk 6 millió forinthoz a Szeviéptől, és a jövő héten várható a havi önkormányzati támogatás is.
 Örömteli hír, hogy más forrásból további támogatások érkezésével számolhatunk, így karácsonyra megoldódni látszik a nehéz pénzügyi helyzet.
 Folytatván a költségvetés ismertetését: A társaságot egyéb költségek (nyári és téli felkészülés, albérlet, telefon, autólízing, üzemanyag, szerelés, gyógyszer, krém, vitamin, stb.) is terhelik. Ennek az éves összege 26 000 000 forint.
 Az utánpótlás részleg éves költsége 30 000 000 forint.
 A működésünkkel kapcsolatban többször jeleztük, hogy számítanánk a helyi vállalkozói kör nagyobb aktivitására.
 A bevételi oldalon a Szeviép Zrt. 72 000 000 forint befizetéssel áll az élen. Ez az összeg a Diósgyőr FC Kft. és a Szeviép között kötött reklámszerződés keretében, havonta 6 millió forint formájában érkezik. Rendszeresen, csúszás nélkül.
 Miskolc Megyei Jogú Várossal 2009. december 31-ig kötöttünk támogatási szerződést. Ennek értelmében havi 5, azaz évi 60 millió forint támogatást kapunk. A kapcsolat és az elszámolás rendezett. De továbbra is fájlaljuk, hogy nem tudtuk rendezni a stadion használatával kapcsolatos vitánkat, ami miatt egy havi támogatást nem kaptunk meg.
 És itt álljunk meg egy szóra! A költségvetés tervezésekor nem számolhattunk azzal, hogy ez az 5 millió nem érkezik meg, és azt sem kalkuláltuk, hogy az edzőcsere további 5 milliónkba kerül. Ez a 10 millió hiányzik a játékosok zsebéből.
 Folytatván a költségvetés ismertetését: jegyárbevételből 38-45 000 000 forintot mertünk kalkulálni.
 Az országos cégektől befolyó reklámbevétel 3 millió forintot, az ajándéktárgy-üzletág mintegy 2 millió forintot hoz.
 Az UEFA 4 millió forinttal támogatja az utánpótlásunkat.
 Az utánpótlás korosztályok nagy gyerekseregének köszönhetően 15 000 000 forint tagdíjbevételünk van.
 A költségvetésünkből jelenleg hiányzó 70-80 millió forintot a Szeviép forrásaiból teremtjük elő.
A játékospiac költségei 80 millió forintra rúgtak.

 Magyarországon ma súlyos gazdasági és pénzügyi válság van. Az előző héten csak a nagyobb cégeknél több mint háromezer munkavállalónak mondtak fel.
A DVTK tulajdonosa építőipari cég. Mint ilyen banki finanszírozással végez kivitelezést - a megbízó felé történő utólagos elszámolással. A banki hitelkamatok drasztikus megváltozása jelentős költségnövekedést jelentett minden olyan cégnél, ahol hasonló szerkezetű az üzletvitel. Meg kell értenünk, hogy a tulajdonos is ember, aki számos gondot, problémát, emberi sorsot kell, hogy figyelembe vegyen a döntéseinél.
 A Diósgyőr vezetői bíztató tárgyalásokat folytattak jövőbeni partnerekkel, támogatókkal. Nem tagadjuk, hogy nehéz időszakot élünk át, de bízunk abban, hogy együtt sikeresek leszünk. S mint föntebb jeleztük, rövidesen kézzel fogható támogatásokhoz juthatunk.
 Kijelenthetjük, hogy a Diósgyőr FC Kft. túl van a nehéz időszakon, ráadásul több támogatóval sikerült megállapodni a következő esztendőre. A jövő évi gazdálkodásunk biztosított.
  
 Kérjük szurkolóinkat, hogy e tények ismeretében alakítsák ki a véleményüket a DVTK működéséről.

                                                                                                Diósgyőr FC Kft.