Összefoglaló 2022. október 29., szombat

BVSC Zugló - DVTK 1:3

A Női NB I. osztály második fordulójában a DVTK röplabda csapata a BVSC Zugló otthonába látogatott. Bár a találkozót a hazaiak kezdték jobban, Németh Szabolcs csapata hamar visszajött a mérkőzésbe, és összességében teljesen megérdemelten győzött 1:3-ra.

BVSC Zugló - DVTK 1:3


Jobban kezdte a találkozót a BVSC, a hazaiak irányították a játékot az első szettben, sikerült 10 pontos előnyt is kiépíteniük (21:11). A játékrész végére összeszedte magát a DVTK, fokozatosan dolgozták le a hátrányukat a vendégek, de a Zuglóban volt annyi lélekjelenlét, hogy 25:21 arányban lezárja a játszmát. (1:0)

A második szettben végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, egyik együttes sem tudott meglépni a másik elől. A játszma végén Németh Szabolcs együttese volt koncentráltabb, és egy hajszállal ugyan, de 23:25-re behúzta ezt a játékrészt és kiegyenlített (1:1).

A harmadik szettben koncentráltan kezdett a DVTK, amivel a hazaiak egy ideig tudták tartani a lépést, de aztán  fokozatosan nőtt a különbség a két csapat  között. A BVSC nem találta a fogást a diósgyőriek kiegyensúlyozott csapatjátékán, akik végül magabiztosan, 16:25-re nyerték a szettet (1:2).

A negyedik játszmát is Németh Szabolcs csapata kezdte jobban, látszottak már a fáradtság jelei a hazaiakon. A DVTK ebben a szettben egy percre sem engedte ki a kontrollt a kezei közül, és bár a Zugló nagyot küzdött, végül a játékrészt és azzal együtt a mérkőzést is elveszítette (1:3).

Női NB I. osztály, 2. forduló
Budapest, BVSC Zugló Röplabda Csarnok, 61 néző. Játékvezetők: Selega Balázs, Gyulai Géza.

BVSC Zugló - DVTK 1:3 (25:21, 23:25, 16:25, 17:25)

A mérkőzés részletes statisztikája ide kattintva böngészhető.

Edzői nyilatkozat

Németh Szabolcs: "Nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl, abszolút azt kaptam a mai meccstől, amire előzetesen számítottam! A hazai csapat nagyon nagy erőkkel kezdte a mai találkozót, amihez mi az első szettben csak asszisztálni tudtunk. Ahogy kezdtük megtalálni a meccs ritmusát, úgy tudtunk egyre stabilabban és jobban játszani. Gratulálok a csapatomnak, mert idegenből mindig nehéz hazavinni a három pontot, de az is látszott ma, hogy még nagyon sokat kell dolgoznunk."